0
«Άλλο ένα σκάνδαλο σημειώθηκε στην ελληνική τηλεόραση. Ο απόστρατος ναύαρχος που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις», ανέφερε η τουρκική Μilliyet.

Οι Τούρκοι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις δηλώσεις Εγκολφόπουλου ότι «πρώτα τα αεροπλάνα μας (σ.σ. ελληνικά) θα καταστρέψουν τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτοξευθούν 3 πύραυλοι SCALP».


«Ο αντιναύαρχος ε.α., Γιάννης Εγολφόπουλος έκανε αλαζονικές δηλώσεις λέγοντας “γράψε με κεφαλαία. Όχι, δεν φοβόμαστε, δεν μας ενδιαφέρει. Ας κάνουν μια κίνηση, γιατί δεν ξέρουν τι θα τους γίνει. Φοβίζουν και μετά φεύγουν. Αυτά είναι Τούρκοι», αναφέρουν οι Τούρκοι.

«”Πρώτα, τα αεροπλάνα μας θα καταστρέψουν τις γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, θα εκτοξευθούν τρεις πύραυλοι SCALP και μετά θα τους πούμε «μπορείτε να έρθετε τώρα”. Συνέχισε τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του», συμπληρώνει η Μilliyet.

Ο Έλληνας αντιναύαρχος «φώναξε κατάφωρα για πόλεμο στο κανάλι Open TV», σημειώνεται σε άλλο σημείο του άρθρου.

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία «βράζουν» καθώς ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο με πολύ καλή γνώση του γεωπολιτικού τοπίου στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ευρώπη είπε την αλήθεια. Μια αλήθεια που η κυβέρνηση Ερντογάν και τα ελεγχόμενα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν αντέχουν να ακουν.

Ότι τα νησιά είναι ελληνικά και ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να αποστρατικοποιηθούν προκειμένου οι Τούρκοι να προχωρήσουν σε απόβαση σε κάποια εξ αυτών.

Αυτό είναι το δεύτερο ηχηρό χαστούκι που δέχεται ο Ερντογάν από εντός των τειχών, μετά την αντιπολίτευση στην τουρκική Βουλή που τάχθηκε μαζικά υπέρ του δίκαιου της χώρας μας.

Όπως τόνισε ο Γιαλίμ Εράλπ «…η Συνθήκη της Λωζάνης έδωσε στην Ελλάδα όλα τα νησιά πέρα από τα τρία μίλια, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα, στην διπλωματία, καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος», ξεκαθάρισε ο κ. Εράλπ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top