0
Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ για να πάρει το πάνω χέρι από την Τουρκία στο πεδίο των UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το ελληνικο mega-drone που καίει τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο βρίσκεται υπό κατασκευή από έναν Έλληνα.


Ο Μάικ Σπυριδάκος, ισχυρός άνδρας της SpiritWorld Group, είχε εδώ και καιρό στο μυαλό του να επεκταθεί στα drones.

Όπως αναφέρει το newmoney, η εταιρεία του ετοιμάζεται να επεκταθεί στον τομέα των cargo drones, δηλαδή των τεραστίου μεγέθους (όσο ένα πλοίο, ή ένα αεροσκάφος) αυτόνομων αερόπλοιων.


Τα mega drone θα μπορούν να μεταφέρουν πυρομαχικά, τζιπ, αυτοκίνητα κ.α., σε μία πιθανή εμπόλεμη κατάσταση, ως νέα μεταγωγικά.

Να σημειωθεί πως αυτό γίνεται ήδη με μικρότερα drone (σ.σ. στο εξωτερικό), όπου στέλνονται ασύρματοι, ιατρικό υλικό και σφαίρες σε απομακρυσμένες μονάδες.

Τα μεγάλα αυτά drone σε μέγεθος θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε νησιά και Έβρο ιατρικό ή στρατιωτικό υλικό και να δυσκολεύουν το έργο των αντιπάλων σε μία πιθανή εμπόλεμη κατάσταση.

Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και MQ-9 Reaper και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ

Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ για να πάρει το πάνω χέρι από την Τουρκία στο πεδίο των UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη για την Real News, υπάρχουν εισηγήσεις στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ για την αγορά των ισραηλινών Heron, όταν λήξει το συμβόλαιο leasing τους, αλλά και την προσθήκη και τριών επιπλέον οπλισμένων Heron καθώς και την μεταφορά τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου σήμερα επιχειρούν τα αμερικανικά MQ-9.

Nα σημειωθεί πως σύμφωνα με την Real News, υπάρχει η σκέψη στην Αθήνα για την προμήθεια επιπλέον τριών αμερικανικών MQ-9 Reaper, τα οποία είναι ο πολεμικός τύπος των MQ-9 με φόρτο οπλισμού έως 10 πυραύλους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις σκέψεις των αξιωματούχων του ΓΕΕΘΑ είναι και η αναβάθμιση των ελληνικών UAV ΠΗΓΑΣΟΣ, σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς.

Μάλιστα, η αναβάθμιση των ΠΗΓΑΣΟΣ, τα οποία κατασκευάζονται στην ΕΑΒ θα φορά στην μετατροπή τους σε αεροσκάφη μάχης (σ.σ. κατά επίγειων στόχων).

Την ίδια ώρα, ο Στρατός Ξηράς «τρέχει», αναφέρει η Real News, το πρόγραμμα προμήθειας τεσσάρων MALE (Medium-altiude-long-endurance unmaned vehicle) UAV από τη Γαλλία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και το εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής UAV ΑΡΧΥΤΑΣ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top