0
Τα μέλη ενός σκληρού «καρτέλ» που εκτός από την άσπρη σκόνη δεν δίστασαν να σκορπίσουν ακόμα και το θάνατο κρύβονται πίσω από τις τέσσερις συλλήψεις των Άγγλων υπηκόων στη Θεσσαλονίκη.

Το κουαρτέτο της άσπρης σκόνης που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, και διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο εγκέφαλός που βρίσκεται στην Κολομβία διακινεί το 10% της ακριβής σκόνης σε όλο τον κόσμο.


Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στις δύο εφόδους των αστυνομικών στην Καλαβρία της Ιταλίας και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε περίπου ένας τόνος κοκαΐνης. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σε Ελλάδα και Ιταλία κατάσχεσαν 951 κιλά κοκαΐνης η αξία της οποίας εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη όμως το καρτέλ φαίνεται ότι εκτός από τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και μεθόδους που βλέπουμε σε αστυνομικές ταινίες του Χόλιγουντ. Σε περίπτωση που κάποιοι έρχονταν αντιμέτωποι με τα συμφέροντα του καρτέλ που υπηρετούσαν δεν δίσταζαν να τα βασανίσουν και τα να τα βγάλουν από τη ζωή με τον πιο φρικιαστικό τρόπο.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 45 ετών, αναζητούνταν από τους Βρετανούς, καθώς στην Αγγλία έχει προχωρήσει για λογαριασμό του καρτέλ στο βασανισμό ενός άτομού το όποιο στη συνέχεια το έκαψε ζωντανό.

Μάλιστα ο αδερφός του 45χρονου είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη του καρτέλ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση του καρτέλ. Στο βίντεο φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να πραγματοποιούν έφοδο στο σπίτι που ζούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Μάλιστα τα δυο από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης φαίνεται να τρέχουν εκτός της οικίας για να διαφύγουν.

Δείτε το βίντεο:
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top