0
Σόκαρε τους Τούρκους ο Μενέντεζ, με την Άγκυρα να υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ έχουν πάρει ήδη θέση στην διαμάχη Αθήνας – Άγκυρας.

«Η ΗΠΑ επέλεξαν την πλευρά τους στην κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με τον οπλισμό των νησιών», υποστηρίζει το τουρκικό haberler.com.


Σύμφωνα με τους Τούρκους οι «εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας κορυφώθηκαν καθώς η Ελλάδα εξόπλισε σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου».


«Η στήριξη της ελληνικής διοίκησης, η οποία συνέχισε τις προκλήσεις της χωρίς να επιβραδύνει παρά τη σκληρή αντίδραση του προέδρου Ερντογάν, ήρθε στο φως με τη δήλωση που έγινε. Ο Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι βρίσκονται στο πλευρό της Αθήνας στην ένταση Τουρκίας-Ελλάδας, με τις λέξεις “αν ήμασταν ουδέτεροι, δεν θα υπογράφαμε συμφωνίες με την Αθήνα”», υπογραμμίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.


«Ο Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι πήρε το μέρος της διοίκησης της Αθήνας στα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», σημειώνεται.

«Σύμφωνα με τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, η Ελλάδα θα επιτρέψει την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων σε αμερικανικές βάσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της βάσης της Αλεξανδρούπολης στα τουρκικά σύνορα και της βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Με την ανανεωμένη συμφωνία οι ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση και στις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις», αναφέρεται από τους Τούρκους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top