0
«Μην τον είδατε τον Παναγή». Έτσι και η Γαλλική Dassault, αφού εξασφάλισε 3,5 δις για αεροπλάνα (Rafale) και όπλα, χωρίς να επιστρέψει δεκάρα τσακιστή ως ελληνική προστιθέμενη αξία, τώρα σνομπάρει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και δεν έρχεται να συζητήσει για τα έργα υποδομής που είναι υποχρεωμένη να φτιάξει στην Τανάγρα και τα οποία δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Σχετικό σινιάλο απέστειλε εγγράφως από το Παρίσι η Dassault προς το ΓΕΑ την περασμένη Παρασκευή ξεκόβοντας κάθε περίπτωση να αναλάβει την υποχρέωση κατασκευής των έργων υποδομής της Τανάγρας για την υποδοχή και υποστήριξη των Rafale. Πρακτικά σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να τα κατασκευάσει η ίδια η Αεροπορία με δικό της κόστος.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να είναι έξαλλη με την αλαζονική στάση που επιδεικνύει η Dassault Group μετά την υπογραφή των δυο διαδοχικών συμβάσεων για τα 18+6 Rafale αρνούμενη κάθε συζήτηση για συνεργασία με ελληνικές εταιρίες ακόμη και με εκείνες που είχε συνεργασία στα προηγούμενα προγράμματα των Μιράζ! Τα ανώτατα στελέχη της Dassault προφασίζονται άνωθεν εντολή της ελληνικής κυβέρνησης που τους απαγορεύει -όπως ισχυρίζονται- κάθε εμπλοκή και συνεργασία με ελληνικές εταιρίες στο πρόγραμμα των Rafale, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει μετά βδελυγμίας.

Το ποτήρι της οργής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ως προς την συμπεριφορά της Dassault, έχει ξεχειλίσει, κάτι που εισπράττει καθημερινά η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Και ενώ η Dassault, της Γαλλίας του Εμμανουέλ Μακρόν με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης γυρίζει την πλάτη στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία, στην Τανάγρα επιστρέφει ο αμερικανός κολοσσός της αεροναυπηγικής Lockheed Martin και εντός δεκαπενθημέρου υποβάλει στο ελληνικό Δημόσιο επενδυτικό σχέδιο για την σωτηρία της ΕΑΒ, βασισμένο στις ράγες της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των F-16 σε viper δόθηκε συγκεκριμένο υποκατασκευαστικό έργο στην ΕΑΒ με δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ!

Κοινώς, όπως λέει η λαϊκή παροιμία: «Αλλού τρως και πίνεις και αλλού πας και το δίνεις»…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top