0
Θεαματική επιτυχία σημείωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο φημισμένο West Point η ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) που συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό “Sandhurst ’22”, που διοργανώνει από το 1967 η Στρατιωτική Ακαδημία του αμερικανικού Στρατού (United States Military Academy – USMA West Point). 

Την πρώτη ημέρα οι Έλληνες Ευέλπιδες κατέλαβαν στη συνολική βαθμολογία την 6η θέση με 1073 βαθμούς ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες ομάδες! Ήταν όμως η πρώτη ανάμεσα στις ομάδες εκτός ΗΠΑ!


Η ελληνική ομάδα διεκδίκησε με αξιώσεις την πέμπτη θέση μέχρι την τελευταία στιγμή. Τη δεύτερη ημέρα η ομάδα της ΣΣΕ συνέχισε με την ίδια εντυπωσιακή απόδοση, με αποτέλεσμα στη λήξη του διαγωνισμού να αναδειχθεί η πρώτη μεταξύ των διεθνών συμμετοχών και να κερδίσει επάξια το σχετικό βραβείο του διαγωνισμού (βλέπε συνημμένο βίντεο στο 32.22).

Η ομάδα της ΣΣΕ κέρδισε επίσης το βραβείο της «φονικότερης ομάδας» (συνημμένο βίντεο στο 14.41) επιτυγχάνοντας τον καλύτερο μέσο όρο στις βολές με την αραβίδα M4, το πιστόλι SIG Sauer M17 και τον εκτοξευτή βομβίδων M320 Grenade Launcher Module (GLM), που ας σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία δεν περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού.


Η εμφάνιση και οι επιδόσεις της ομάδας στις όχθες του ποταμού Πότομακ, “ξεπλένουν” την κάκιστη εμφάνιση της προηγούμενης συμμετοχής και αποδεικνύουν ότι το ταλέντο και το πάθος υπάρχει, αρκεί να συνδυαστεί με τη μεθοδική δουλειά και προετοιμασία, με επίκεντρο το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν 12 Ευέλπιδες (ένας αναπληρωματικός, 10 άνδρες και δύο γυναίκες) που επελέγησαν μετά από σκληρή διαδικασία.







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top