0
Με τουλάχιστον 168 παραβιάσεις, 41 υπερπτήσεις νησιών και τους κατοίκους τους να έχουν τα τουρκικά μαχητικά πάνω από τα κεφάλια τους, σημειώθηκαν μόνο δύο εμπλοκές!

Κάποιοι αναφέρουν ότι οι Έλληνες χειριστές είναι εκπαιδευμένοι και σαν επαγγελματίες κράτησαν την ψυχαραιμία τους. Κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι οι Τούρκοι απέφυγαν να εμπλακουν με τα ελληνικά μαχητικά, αλλά η αλήθεια που βρίσκεται;


Ο Αντιπτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Γεωργούσης, ανέφερε ότι αν είχαμε πόλεμο, οι Τούρκοι χειριστές θα γύριζαν πίσω με άλλους τρόπους και όχι στις βάσεις με τα μαχητικά τους.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και έχουμε αποδείξει φαίνεται, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δε δόθηκαν.

Οι χειριστές μας εκτελούν τις εντολές που παίρνουν από το ΑΤΑ και το ΓΕΑ για να εμπλακούν, με τους Τούρκους χειριστές που επιχειρούσαν πάνω από ελληνικά νησιά, χωρίς κάποιος να τους κυνηγήσει.

Οι εντολές για αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσία του Πενταγώνου και της κυβέρνησης.

Καιρός είναι να εφαρμόσουμε τον Διεθνή Αντιτρομοκρατικό νόμο για κατάρριψη στα άγνωστα αεροσκάφη που ίπτανται εντός του FIR Αθηνών.


Ο Αντιστράτηγος ε.α., Νικόλαος Μανωλάκος και βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι η απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πολύ σοβαρή, σημειώνοντας: «Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε προκλητικότατα, ότι όλα αυτά ήταν απάντηση στις ελληνικές παραβιάσεις.

Ο Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις τουρκικές ακτές μεταξύ 26-28 Απριλίου και προς Νριντίμ, Ντάτσα και Νταλαμάν, ενώ ανέφερε ότι ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε πολλές φορές.

«Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, δήλωσε ο Τανζού Μπιλγκίτς, καλύπτοντας απόλυτα του Τούρκους χειριστές και καταλήγοντας τόνισε:  «Ενώ η Ελλάδα ήταν το μέρος που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορείς της χώρα μας για αβάσιμους ισχυρισμούς, είναι ασυμβίβαστο με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας»!!!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top