0
Την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει την κάνουλα σε φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η Δύση δεν το κρύβει, ότι επιδιώκει έναν μακροχρόνιο φθοράς της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η απόφαση της Ρωσίας σχετικά με το φυσικό αέριο και την πληρωμή σε ρούβλια προηγήθηκε της… αλλαγής πίστας. 


Η Ρωσία λέει, ότι οι κυρώσεις είναι παράνομες. Νόμιμες είναι οι κυρώσεις που επιβάλλει ο ΟΗΕ.


Νομίζω, ότι έχουμε μία νέα διάσταση στον πόλεμο. Πέραν των 40 χωρών που συναντήθηκαν στο Ραμστάιν της Γερμανίας και αποφάσισαν αποστολή βαρέους οπλισμού στην Ουκρανία. Αυτή η διάσταση αφορά τη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία. Είδαμε τη Γεωργία να αρνείται να ανοίξει μέτωπο στη Νότια Οσετία, μετά από παρότρυνση του ίδιου του Ζελένσκι.


Θέλουν να υποχρεώσουν τη Ρωσία, να ανοίξει και άλλα μέτωπα για διάσπαση των δυνάμεων και να αποδυναμωθεί. Είναι φανερό, ότι οι εκρήξεις και οι δολιοφθορές προέρχονται από την Ουκρανία. Στην Υπερδνειστερία υπάρχει η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών στην Ευρώπη με 22.000 τόνους εκρηκτικά.

Όσον αφορά τα έξυπνα όπλα που προμηθεύουν οι δυτικές χώρες την Ουκρανία αλλάζουν το δόγμα του πολέμου. Δείγμα είναι η βύθιση του Moskva.

Παράλληλα σχολίασε τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο! Με την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα διεκδικείται ευθέως το μισό Αιγαίο. Δεν έχει αντιληφθεί η χώρα, ότι αυτά που κάνει ο Ερντογάν δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση. Δεν διαβάζουμε σωστά την Τουρκία. Είναι αυτοκτονική αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα δεν έχει αντιληφθεί το σχέδιο της Τουρκίας. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή του άρθρου 5 στο ΝΑΤΟ.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε η Ελλάδα να μπλοκάρει την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top