0
Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam  και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, ανάμεσα στις εργαστηριακές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται δείγματα από τον εγκέφαλο και τα σπλάχνα με συσκευή λάρυγγος, ιστοτεμάχια ήπατος, νεφρού και παγκρέατος καθώς και από τους νεφρούς με τα επινεφρίδια για ιστολογική εξέταση.

Στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας ζητά ο ιατροδικαστής

Την εκταφή της Τζωρτζίνας ζητά ο αρμόδιος ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, στο πόρισμα που παρέδωσε σήμερα Παρασκευή στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση του θανάτου του 9χρονου παιδιού.

Ο  κ. Μπουζιάνης έχει γράψει μία σημείωση στο πόρισμά του, στην οποία προτείνει την εκταφή της Τζωρτζίνας με στόχο να συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βάθος η έρευνα.

Το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη κατατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο είχε αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για την πολύκροτη υπόθεση (η οποία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης). Το συμπέρασμά του ιατροδικαστή είναι ότι το παιδί δηλητηριάστηκε από κεταμίνη.

Την τελική απόφαση για την εκταφή της Τζωρτζίνας θα την πάρει η αρμόδια Ανακρίτρια. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι από τη στιγμή που ένας τόσο έμπειρος ιατροδικαστής σημειώνει ότι πρέπει να γίνει εκταφή, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί τελικά η πράξη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ανακρίτρια, αφού πρώτα διαβάσει το πόρισμα του έμπειρου ιατροδικαστή.

Παράλληλα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένει να πάρει στα χέρια του το πόρισμα του κ. Καρακούκη για τα αίτια θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα. Σε αντίθεση με την υπόθεση της Τζωρτζίνας, που βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ο φάκελος των δύο άλλων παιδιών βρίσκεται ακόμα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top