0
Για το πώς θα είναι μέλλον μίλησε σε πρόσφατη ομιλία του ο ιστορικός και συγγραφέας Yuval Noah Harari, κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ.

Αυτό που τον απασχόλησε ήταν… το τι θα γίνει με τους τόσους πολλούς ανθρώπους που υπάρχουν στη Γη. «Το μείζον πολιτικό και οικονομικό ερώτημα του 21ου αιώνα θα είναι “για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τους ανθρώπους ή τουλάχιστον γιατί χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανθρώπους”».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η απάντηση του γι’ αυτό το πρόβλημα είπε: «Επί του παρόντος η καλύτερη εικασία που έχουμε είναι ότι πρέπει να τους κρατήσουμε χαρούμενους με φάρμακα και βιντεοπαιχνίδια».


Να σημειώσουμε ότι παλαιότερα είχε μιλήσει ξανά γι’ αυτό το θέμα και είχε πει: «Δεν έχετε απαντήσεις στη Βίβλο για το τι θα κάνουμε όταν οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον χρήσιμοι για την οικονομία. Χρειάζεσαι νέες ιδεολογίες και θρησκείες και είναι πιθανόν να προέρχονται από την Σίλικον Βάλεϊ και όχι από τη Μέση Ανατολή και είναι πιθανόν να δώσουν στους ανθρώπους οράματα βασισμένα στην τεχνολογία. Όλα όσα είχαν υποσχεθεί οι θρησκείες, η ευτυχία, η δικαιοσύνη και ακόμα και η αιώνια ζωή θα τα βιώνουν εδώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας και όχι μετά το θάνατο».

«Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκεις στις τεχνολογικές θρησκείες», πρόσθεσε.

«Στο μέλλον θα είναι πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο να αλλάξει φύλο, ή ακόμη να δημιουργήσει ένα νέο φύλο. Το βλέπουμε με τα άβαταρ. Σε 30-40 χρόνια θα υπάρχει μια τρισδιάστατη ζωή που θα είναι πιο συναρπαστική από τη ζωή στον πραγματικό κόσμο, με μια οικονομία που πλέον δεν θα τους χρειάζεται. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα φύλα όπως τα ξέρουμε τώρα και επί χιλιάδες χρόνια θα παραμένουν ίδια. Ως ιστορικός προσπαθώ να αλλάξει έστω και λίγο αυτή την προσκόλληση μας στο παρελθόν», τόνισε ο Harari.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top