0
Επίδειξη δύναμης του ρωσικού Ναυτικού απέναντι στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο στο Αιγαίο, σε μια έκταση που ξεκινά από τα βορειοανατολικά της Κρήτης και εκτείνεται μέχρι τα νοτιοατολικά της καλύπτοντας τον κρίσιμο δίαυλο Ρόδου-Κρήτης.

Δύο ρωσικά υποβρύχια  Improved Kilo το Β-265 Κrasnodar και το Β-261 Νοvorossiysk από τα πλέον σύγχρονα του ρωσικού Στόλου με δυνατότητα εκτόξευσης βλημάτων cruise Kalibr.

Δίπλα βρίσκεται μια ρωσική κορβέτα κλάσης Buyan-M με βλήματα Kalibr ενώ το καταδρομικό κλάσης Slava “Marshal Ustinov” (αντίστοιχο του “Moskva” με τεράστια ισχύ πυρός) βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Στα  βορειοανατολικά το PM-82 κλάσης Amur, επίσημα «σκάφος επισκευών» ανεπίσημα, σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και παρακολούθησης.

Στην περιοχή ανατολικότερα βρίσκεται η νεότευκτη φρεγάτα Admiral Grigorovich, εξοπλισμένη επίσης με βλήματα cruise Kalibr.

Η Σούδα, πρώτος τους στόχος.


Έχουν αναπτυχθεί σε σημεία που μπορούν να κάνουν πολλά, εκτός από το παρακολουθούν την άσκηση «Ηνίοχος 22».

Δείτε στον χάρτη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή:


Ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου αυτό την στιγμή αποτελείται από τις εξής δυνάμεις:


Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις από ΗΠΑ-Γαλλία-Ελλάδα, Ισραήλ και άλλων χωρών.

Στην άσκηση «Ηνίοχος 22», εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν:

  • Η Γαλλία με το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» από το οποίο θα επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη Rafale και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Ε2C Hawkeye.
  • Οι ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαχητικά αεροσκάφη FA-18 και EA-18, μαχητικά αεροσκάφη F-15, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E2D Hawkeye. και με μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
  • Το Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη F-16, αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου G-550 και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού B-707.
  • Η Ιταλία με μαχητικά αεροσκάφη «Tornado».
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW139.
  • Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.
  • Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, τα Σκόπια, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Σε υποστήριξη του ρωσικού Στόλου, επιχειρούν αεροσκάφη Tu-22 με βλήματα Zircon, Su-34 με αντιπλοϊκά βλήματα και Su-35S από την βάση Χμέιμιμ της Συρίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top