0
Η ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει, μέσω ανάρτησης στα social media, τον τρόπο που κατάφερε να σώσει ένα βρέφος λόγω της άμεσης επέμβασης των ανδρών της και του σωστού συντονισμού που προηγήθηκε.

Μόλις οκτώ λεπτά χρειάστηκαν μία μητέρα και το δύο μηνών βρέφος της που είχε υποστεί πνιγμό για να φτάσουν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ωστόσο μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο έπρεπε να στηθεί μία αερογέφυρα σωτηρίας. Και αυτό διότι αρχικά η μητέρα ξεκίνησε από το Κερατσίνι με προορισμό το νοσοκομείο «Παίδων».

Όμως ήταν αδύνατον να φτάσει εξαιτίας της κίνησης. Έτσι λοιπόν κάλεσε στο «100» ζητώντας βοήθεια. Η κλήση χαρακτηρίστηκε ως «απόλυτη προτεραιότητα» με αποτέλεσμα να στηθεί μία ολόκληρη επιχείρηση.

Όταν ένα περιπολικό εντόπισε το όχημα της μητέρας οι αστυνομικοί της είπαν να τους ακολουθήσει.

Την ίδια ώρα το Κέντρο τους ενημέρωνε ότι μπορούσαν να κινηθούν άμεσα στο «Αττικόν».  Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο.

Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. συνέδραμαν στην επιχείρηση σωτηρίας του βρέφους, ανοίγοντας διάδρομο για να περάσουν γρήγορα το περιπολικό και το όχημα της μητέρας. Εν τέλει σε οκτώ λεπτά έφτασαν στο νοσοκομείο. Εκεί τους υποδέχθηκε προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Ένα από τα μέλη του προσωπικού ακούγεται να λέει «Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε». Αστυνομικοί επικοινώνησαν με τη μητέρα από την οποία ενημερώθηκαν ότι το μωράκι ήταν καλά στην υγεία του. 

Δείτε το βίντεο:

 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top