0
Νέες δηλώσεις αναφορικά με την μοιρασιά του Αιγαίου έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε αυτή τη φορά ότι περιμένει την πρόσκληση για να κανονιστεί η συνάντηση που θα επικυρώσει τη συμφωνία!

«Ελάτε εσείς ή καλέστε εμένα στην Αθήνα να τα λύσουμε» και «ας αξιοποιήσουμε από κοινού τον πλούτο του Αιγαίου» είπε ο Χ.Ακάρ στην εφημερίδα Μιλιέτ.

«Ας λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας. Για τον πλούτο του Αιγαίου ας μιλήσουν οι υπουργοί Τουρισμού ή Ενέργειας. Ακόμη δεν μας απάντησαν οι Έλληνες», πρότεινε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Όταν πήγαμε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, μιλήσαμε, συζητήσαμε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας στη συνάντηση του ΝΑΤΟ. Συζητήσαμε τα γεγονότα και είπαμε τις σκέψεις μας όπως ήταν. “Σας προσκαλώ. Ελάτε εδώ. Αν όχι, καλέστε με εσείς και θα έρθω”, του είπα. Ας λύσουμε τα θέματα μόνοι μας. Γιατί, εάν δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας ένα πρόβλημα, τότε αρχίζουν να μιλούν άλλοι για εσάς διεθνώς. Λοιπόν, ας συζητήσουμε για την επίλυση των ζητημάτων μας.

Πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Είναι η σειρά μας για την τέταρτη συνάντηση. Τους περιμένουμε. Εμείς λέμε επίσης να μιλήσουν κι οι υπουργοί Τουρισμού και Ενέργειας για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον πλούτο του Αιγαίου. Ας συζητήσουν. Είπαμε, “ελάτε το συντομότερο δυνατό στην Κωνσταντινούπολη ή καλέστε εμένα, θα έρθω στην Αθήνα”. Αλλά ακόμη δεν μας απάντησαν», υποστήριξε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο μίλησε ο πρόεδρός μας κι είναι σημαντικό. Στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ειπώθηκε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη και θέση στη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Τους το υπενθυμίσαμε.  Είπαμε, “ελάτε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται και για να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας, αλλά και για να επέλθει η ειρήνη, η ηρεμία κι η εκεχειρία στην περιοχή μας”.

»Εμείς, ως κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είμαστε απειλή για κανέναν. Αντίθετα, για τους φίλους, για τους συμμάχους, για τις συμμαχίες μας, για τη Δημοκρατία της Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Όσοι καταλαβαίνουν την αξία αυτού, το κατάλαβαν και όσοι δεν την καταλαβαίνουν, θα την καταλάβουν».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το θόρυβο που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες δηλώσεις Ακάρ σχετικά με τα περί συζήτησης για συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη σε σχετική δήλωση με την οποία διέψευδε ότι έγινε τέτοια συζήτηση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top