0
Σε μια απίστευτη δήλωση - παγκόσμια πρωτοτυπία προέβη σήμερα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε πως η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα γιατί «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο»!

Με όρους δημιουργικής λογιστικής και πλαστής πραγματικότητας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξήγησε για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μειώνει το φόρο στα καύσιμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα «είναι για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι».

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέπτυξε το σκεπτικό της πρακτικής του αφήνοντας ενεούς τους ακροατές σε ραδιοφωνική εκπομπή, αφού ισχυρίστηκε μεν ότι είναι «βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος» αλλά αυτό δεν αφορά στους φτωχούς, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο».

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Και συνέχισε «το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης».

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο» είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Με ένα λιτό αλλά καυστικό σχόλιο τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Πόσο. Δούλεμα. Αντέχετε. Ακόμα;» έγραψε στα social media.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top