0
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η επανάληψη των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει, η επανάληψη των αναμνηστικών δόσεων θα μπορούσε να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κουράσει τους ανθρώπους. Μάλιστα, οι χώρες θα πρέπει να αφήσουν περισσότερο χρόνο μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων και να τα συνδέσουν με την έναρξη του χειμώνα σε κάθε χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που καθορίζεται από τις στρατηγικές αντιγριπικού εμβολιασμού, τόνισε ο ΕΜΑ.

Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν κάνει ήδη τα πρώτα βήματα για την χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προσπαθώντας να περιορίσουν περισσότερο την αύξηση των κρουσμάτων του ιού.

Οι ενισχυτές «μπορούν να γίνουν μία φορά, ή ίσως δύο φορές, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς», είπε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής του τμήματος βιολογικών απειλών για την υγεία και στρατηγικής εμβολίων του EMA. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μεταβούμε από το τρέχον πλαίσιο πανδημίας σε ένα πιο ενδημικό περιβάλλον» πρόσθεσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top