0
Ακόμα δεν τα πήραμε και κλείδωσε η αναβάθμιση λόγω της πρόνοιας των Γάλλων.

Εν δυνάμει F4 τα ελληνικά Rafale F3 λόγω της σπονδυλωτής διαρύθμισης των ηλεκτρονικών τους.

Η αναβάθμιση των ελληνικών Rafale στον επόμενο τύπο θεωρείται εύκολη και γρήγορη λόγω του σχεδιασμού των γαλλικών μαχητικών.

Λόγω της σπονδυλωτής διαρύθμισης των ηλεκτρονικών τους τα ελληνικά Rafale F3 μπορούν να αναβαθμιστούν σε F4 και ακόμα και F5 αν χρειαστεί.

Αγοράζοντας η Ελλάδα 12 μεταχειρισμένα Rafale (σ.σ. το ίδιο επέλεξε και η Κροατία), η Αθήνα αγόρασε μαχητικά τα οποία μπορούν να γίνουν F4 (σ.σ. από το 2025) και στη συνέχεια F5, μία διαδικασία που δεν παρέχει ο ανταγωνισμός.

Μάλιστα θεωρείται ότι τα Rafale, στην έκδοση των F4 θα έχουν δυνατότητες ίδιες με τα μαχητικά 5ης γενιάς F-22 και F-35 (σ.σ. σε κάποια ανώτερες ακόμα και από τα F-35).

Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί η τεράστια κίνηση που έκαναν οι Γάλλοι αναφορικά με τα Rafale.

Oι Γάλλοι έκαναν το… αδιανόητο με την παραγωγή των γαλλικών μαχητικών παίρνοντας μία απόφαση που λύνει τα χέρια της Ελλάδας.

Η Dassault Aviation, όπως αποκάλυψε το Sportime, αποφάσισε να αυξήσει την ρυθμό παραγωγής των γαλλικών Rafale από τα ένα τον μήνα σε δύο, με την προοπτική η αύξηση αυτή να φτάσει τα τρία μαχητικά το μήνα.

Πρόκειται για μία κίνηση που σε βάθος χρόνου θα φανεί ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, αφού η Αθήνα θα έχει άμεσα και πιθανά πιο φθηνά τα γαλλικά μαχητικά.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν να παράγουν πάνω απο 35 Rafale το χρόνο, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 11 μαχητικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top