0
Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η ΚΥΑ που ανέφερε πως οι ανήλικοι (12-17 ετών) που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση εξέδωσε νέο ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο οι ανήλικοι θα μπορούν να εισέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ετών. 

Το εν λόγω μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Σε αυτήν τη διευκρίνιση προχώρησε σήμερα και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top