0
Την στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία μοιάζει οριακή με την ΠΟΕΔΗΝ να μιλάει για 10.000 αναστολές και να καταγγέλλει πως πολλοί υγειονομικοί εμβολιάστηκαν από φόβο κατατέθηκε στη Βουλή, τροπολογία του υπουργείου Υγείας, για τις μετακινήσεις προσωπικού που θα προκύψουν από τις αναστολές στο ΕΣΥ.

Στην τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως καθαριότητα, σίτιση κ.α. ενώ πλέον θα μπορούν να δίνονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Επίσης και τα ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Τέλος, παραχωρούνται άνευ αντιτίμου, στο υπουργείο Υγείας, οι εγκαταστάσεις, θάλαμοι, κλίνες νοσηλείας, κλίνες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Ν.ΙΜ.Τ.Σ. για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού εφόσον αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο.

Πήραν τη σκυτάλη οι αστυνομικοί
 
Πάντως ο ασκός του Αιόλου φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά αφού μετα τους υγειονομικούς πήραν την σκυτάλη και αστυνομιοί όσον αφορά στις ανιτδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Ένωση Αστυνομικών Βοιωτίας τοποθετήθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και συγκεκριμένα αναφέρει:

“Κατόπιν αναφορών σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με φημολογούμενο επικείμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ομοφώνως, ανακοινώνει τα κάτωθι:

1. H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τάσσεται ρητά κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

2. Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια Rapid Test αποκλείοντας από τους συναδέλφους μας τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας. Ζητούμε να συνεχιστεί η εκ των πραγμάτων επιτυχημένη, μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου με τη δωρεάν διάθεση των Self Test στους Αστυνομικούς από τα φαρμακεία χωρίς περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση καθόσον μηνιαίως καταβάλλουμε τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

3. Ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε συναδέλφου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας αντιτίθεται κατηγορηματικά στη διάκριση των συναδέλφων σε εμβολιασμένους και μη και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα μέλη της με κάθε κόστος, απορρίπτοντας κάθε είδους διχαστικό διαχωρισμό

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας                                                      ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης”

 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top