0
Ένα από τα πιο «προβεβλημένα» μέλη της 17 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κατέθεσε ως γνωστόν αίτηση αποφυλάκισης την Πέμπτη 19 Αυγούστου του 2021.

Θυμίζουμε πως ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Ποιες, όμως, είναι οι ρεαλιστικές ελπίδες αποφυλάκισής του, μετά το αίτημα που κατατέθηκε στη διοίκηση των φυλακών Δομοκού και μεταβιβάστηκε, εν συνεχεία, στοΔικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και το οποίο θ’ αποφασίσει εντός Σεπτεμβρίουγ για την τύχη του;

Με βάση τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, δεν προβλεπόταν ρητά η αποφυλάκιση των πολυισοβιτών (γι’ αυτό στον Κουφοντίνα δε δόθηκε άδεια προ μηνών, στην πολύκροτη τότε υπόθεση).

Όμως το συγκεκριμένο βούλευμα αναιρέθηκε έπειτα από το υπ’ αριθμ. 1001/2019 βούλευμα του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια πάνω από μια φορές- όπως ο Κουφοντίνας δηλαδή-έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Έτσι, με τον νέο Ποινικό Κώδικα το θέμα λύνεται ρητώς και οι πολυισοβίτες μπορούν να ζητήσουν την (υπό όρους πάντα) απόλυσή τους στα 25 χρόνια.

Πότε συμπληρώνει 25ετία στη φυλακή ο Κουφοντίνας; Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2027- σε μια εξαετία από τώρα, δηλαδή.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι αν θα γίνει δεκτό το αίτημά του ή θα μείνει ισοβίως (ενδεχομένως με κάποιες συγκεκριμένες άδειες) πίσω από τα σίδερα της φυλακής…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top