0
Ενώ σε όλα τα καταστήματα εστίασης, όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμό τους και ο έλεγχος να γίνεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων μέσω της ειδικής εφαρμογής, εν τούτοις οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται γι αυτό και επίσημα, καθώς δεν θέλουν να δείχνουν την ταυτότητά τους και το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, για όσους το έχουν κάνει, καθώς στο σώμα τους, ο εμβολιασμός τους είναι στο 58%. Λίγο πάνω από τους μισούς δηλαδή.

Απέστειλαν επιστολή λοιπόν στον αρχηγό της αστυνομίας που ζητούν λύση, ζητώντας προφανώς εξαίρεση σε ότι ισχύει με τους υπόλοιπους πολίτες, καθώς αυτοί είναι… δημόσιοι λειτουργοί.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

«Θέμα: «Ερώτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής αναφορικά με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του πιστοποιητικό εμβολιασμού σε αναρμόδια πρόσωπα».

Κύριε Αρχηγέ,

Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσία Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής απευθύνθηκαν στην Ένωσή μας, γνωστοποιώντας το εξής. Από την έναρξη ισχύος του μέτρου περί ελέγχου του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον ιό COVID-19 πραγματοποιείται παράλληλα, όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, διασταύρωση των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας από υπαλλήλους της εστίασης.

Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια, οι Αστυνομικοί της Ασφαλείας να μην μπορούν να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με την ίδια ευκολία όπως πρότερα, καθώς αυτομάτως γίνεται γνωστό τοις πάσι η ιδιότητά τους, προκειμένου να εισέλθουν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, είμαστε αποδέκτες ερωτημάτων από τα μέλη μας, κατά πόσο ιδιώτες (άτομα δηλαδή που δεν ασκούν δημόσια εξουσία) δικαιούνται να πραγματοποιούν σε δημόσιους λειτουργούς ή σε αλλά άτομα ταυτοπροσωπία, ελέγχοντας αστυνομικά δελτία ταυτότητας, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα ιατρικά και λοιπά προσωπικά δεδομένα.

Παρακαλούμε πολύ, όπως δώσετε λύση στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top