0
Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών και τη πιθανότητα να δοθεί παράταση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει την Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, περίπου 20.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας, μία απόφαση που θα καταστρέψει ακόμα περισσότερο το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ. 

Παράλληλα χιλιάδες οικογένειες αναμένεται να μείνουν χωρίς εισόδημα, λόγω των εκδικητικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρόλα αυτά όπως μας ενημέρωσε ο Άκης Σκέρτσος ο μη εμβολιασμός, δεν αποτελεί «ατομικό δικαίωμα». 

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: 

«Δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα το οποίο να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συναθρώπων μας. Τα ατομικά δικαιώματα αφορούν εμάς τους ίδιους και είναι σεβαστά, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων. 

Στο νοσοκομείο πηγαίνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας, όχι για να κινδυνεύσουμε από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος».

Δηλαδή όταν η κυβέρνηση κρίνει πως κάποιος και κάτι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μπορεί να καταπατά όλα τα δικαιώματα των πολιτών! Απίστευτοι ισχυρισμοί που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και μας κάνουν να αναρωτηθούμε τι θα ακολουθήσει. Στο μέλλον τι θα θεωρεί ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» η κυβέρνηση; 

Ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως δεν θα δοθεί κάποια παράταση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Από Τετάρτη θα υπάρξουν απομακρύνσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Σκέρτσος. 

Την ίδια ώρα μόνο λίγες δεν είναι οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, παρά την προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για να μην καταγράφονται κίτρινες κάρτες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν καταγραφεί 21.766 θάνατοι και 2.074.410 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.021.867.

Παράλληλα Άκης Σκέρτσος αποσαφήνισε ακόμα ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Θα κάνουμε τα μέτρα που ανακοινώσαμε να κάνουν τον κύκλο τους, υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν είναι της παρούσης» είπε. 

«Περίπου 63% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί.. Δε θα πάμε σε νέο lockdown, δε θα ορίζει μια μειοψηφία τον τρόπο που θα λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία» ανέφερε ακόμη. 
Ο υπουργός επισήμανε πως δεν είναι αργά για την επικείμενη ενημερωτική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς έρχεται μετά τις διακοπές έρχεται, έχουμε καθημερινά 25.000 με 30.000 ραντεβού εμβολιασμού από όλες τις ηλικίες με αυξημένο ενδιαφέρον από τις 6 Αυγούστου. «Τώρα είναι κατάλληλος καιρός να ενημερωθούν οι εμβολιασμένοι γονείς των παιδιών για την καταλληλότητα του εμβολίου» σημείωσε.

Επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ενώ παρατήρησε ότι η μάσκα δεν αφαιρέθηκε ποτέ ως ατομικό μέσο προστασίας. «Το καλοκαίρι δώσαμε τη δυνατότητα σε δημοσίους χώρους χωρίς συνάθροιση να μη τη φοράμε. Η μάσκα παραμένει αναγκαίο μέσο προστασίας και για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους» επισήμανε.  

Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «με θλίβουν οι εικόνες των συγκεντρώσεων των αρνητών, υπάρχει πράγματι πολύ σκληρός, αλλά μειοψηφικός πυρήνας αντιεμβολιαστών, αρνητών της προόδου που έχει κάνει η επιστήμη και η ανθρωπότητα για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως. Νομίζω ότι με αυτό το τμήμα του πληθυσμού δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε, μπορούμε όμως να συνομιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και το φοβούνται». 

Όπως τόνισε «2,5 δισεκ. συνάνθρωποί παγκοσμίως έχουν κάνει το εμβόλιο τους τελευταίους 8 μήνες, και οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες μπροστά στα οφέλη του εμβολιασμού». «Από τους 330 διασωληνωμένους με COVID στα νοσοκομεία μόνο οι 24 είναι πλήρως εμβολιασμένοι» υπογράμμισε. 

«Δεν μπορούμε συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα όπως στην κινητικότητα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς θα ήταν αδιανόητο» σημείωσε για το ενδεχόμενο απαγόρευσης πρόσβασης στα ΜΜΕ σε ανεμβολίαστους. Το να πας όμως σε καφετέρια ή εστιατόριο, συνέχισε, δεν είναι ουσιώδης δραστηριότητα, είναι ψυχαγωγική δραστηριότητα. «Θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των χώρων αυτών με την πρόσβαση μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Είναι χώροι υπερμεταδότες» εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top