0
Η Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) στην Καλαμάτα θα είναι εξοπλισμένη με δέκα αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo.

Την είδηση για την προσφορά των M-346 «έβγαλε» η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Τα M-346 γνωστά και ως «Lavi», χρησιμοποιούνται επίσης στην ισραηλινή σχολή πολεμικής αεροπορίας και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα.

Στα συγκεκριμένα αεροσκάφη εκπαιδεύονται οι Ιταλοί πιλότοι των F-35 (σ.σ. η Ιταλία διαθέτει 15 F-35 συνολικά – Δώδεκα F-35A’s και τρία F-35B’s.).

Kαι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται στα F-35 με τα υπερσύγχρονα M-346.

Η προσφορά των M-346 μπορεί να είναι ο προάγγελος της απόφασης των ΗΠΑ να δώσουν στην Ελλάδα τα F-35, τα οποία και σύμφωνα με τους Ρώσους, θέλουν να δοκιμάσουν στους ρωσικούς S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που θα έχει σε λίγο καιρό η Ελλάδα στην Καλαμάτα από τους Ισραηλινούς, οπλίζεται σαν αστακός και καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 100 χλμ.

To Μ-346, ιταλικής παραγωγής, στην έκδοση M-346FA είναι ιδανικό για αποστολές CAP (σ.σ. περιπολίας) όμως μπορεί να φέρει και τρομερά όπλα αν το θελήσουν οι Ισραηλινοί και το ζητήσουν οι Έλληνες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top