0
Ανοίγει από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου και έπονται σίγουρα πολλές άλλες δόσεις ακόμα. 

Κατά την ίδια ημερομηνία, ξεκινά και η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με τον υπουργό Επικρατείας Α.Σκέρτσο να δηλώνει ότι «όσοι δεν εμβολιαστούν μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ στην ίδια θέση τους!»

Το σημαντικότερο των δηλώσεων Σκέρτσου, όμως, είναι άλλο: «Απείλησε» τους Έλληνες να εμβολιάσουν τα δωδεκάχρονα παιδιά τους που δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο λέγοντας ότι «Όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι πολίτες θα υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα. Έτσι θα δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο – 15μερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Για το υγειονομικό προσωπικό ο υπουργός Επικρατείας προειδοποίησε ακόμα (σ.σ.: καθόλου εκδικητικά και τιμωρητικά τα μέτρα…) ότι «όσοι υγειονομικοί μένουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά από αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, διότι οι ανάγκες του ΕΣΥ θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας εντός του ΕΣΥ».

Επέκταση υποχρεωτικότητας

Σε ό, τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού, όπως στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε πως «Υπάρχουν επάνω στο τραπέζι προτάσεις για την επέκταση της»!

Η απόφαση για την ανάκληση αδειών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, επισημοποιήθηκε με το έγγραφο που απέστειλαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 8.000 υγειονομικοί έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό το αμέσως επόμενο διάστημα από τις 25.000 των ανεμβολίαστων, υποκύπτοντας στο φάσμα της πείνας και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι'αυτό.

Άλλωστε και αν δεν ζήσουν ή υποστούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους, η πείνα είναι πάντα χειρότερη. Τουλάχιστον θα μείνει η σύνταξη στα παιδιά τους...

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, η 3η δόση θα γίνει αποκλειστικά με εμβόλια mRNA (Pfizer και Moderna). Αλίμονο! Τα «συνεταιράκια» δεν αλλάζουν.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top