0
Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. 

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Κατά την ενημέρωση η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και ανέλυσε αναλυτικά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε περίπτωση παραβάσεων.

Μόνη λύση ο εμβολιασμός ανέφερε η κυρία Πελώνη. Στόχος να πειστούν και να αξιοποιήσουν το εργαλείο του εμβολιασμού.

Σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού η κα Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ενισχύεται η προθυμία των πολιτών να κλείσουν τα ραντεβού τους ενώ άρχισε από την Κρήτη και ο εμβολιασμός με κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Βέβαιο θεωρείται ότι η αρχή θα γίνει από τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί. 


Μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση για το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και μονάδες ευπαθών ατόμων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένταξη στο μέτρο του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στις συγκεκριμένες δομές


Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η απόφαση για το προσωπικό των νοσοκομείων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), όπως και για το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στις κλινικές.


Εμβολιασμός καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα αξιολογηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.


Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμβολιασμό για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών μονάδων, όπως και για αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων. Θα εξεταστεί επίσης και η περίπτωση εμβολιασμού του προσωπικού ειδικών μονάδων Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ.

Στις αρχές της εβδομάδας επίσης σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top