0
Η HAF γυρίζει σελίδα και περνά στην εποχή των Rafale - Αλλάζουν τα δεδομένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Απόλυτη κυριαρχία των ελληνικών «φτερών», την ώρα που η Τουρκία αδυνατεί να αντιδράσει με τον γερασμένο στόλο των F-16.

Ένα χρόνο πριν, στις 21 Ιουλίου 2020, η Τουρκία δοκίμαζε τα αντανακλαστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βγάζοντας μαζικά από το ναύσταθμο του Ακσάζ τον τουρκικό στόλο με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.


Ήταν η αρχή μιας παρατεταμένης κρίσης με την Τουρκία που διήρκεσε πάνω από 4 μήνες, με την Ελλάδα να μετράει τις δυνάμεις της και να δίνει ηχηρές απαντήσεις στο προκλητικό τουρκικό καθεστώς, το οποίο νόμιζε πως θα βρει μπροστά του έναν Στρατό ανοργάνωτο και ανέτοιμο.

Τα αλεπάλληλα «χαστούκια» που έφαγαν οι Τούρκοι επί του πεδίου από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο «παλάτι» ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη για να μπει και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Μπορεί οι Τούρκοι να είναι πανίσχυροι στρατιωτικά και υπεράριθμοι, ωστόσο, κατάλαβαν καλά πως αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η στρατηγική, η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα και η εμπειρία.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισαν το Αρχιπέλαγος απ’ άκρη σ’ άκρη, με το Πολεμικό Ναυτικό να «κλειδώνει» τα σημεία - «κλειδιά», την Πολεμική Αεροπορία να τρομοκρατεί στον αέρα τους Τούρκους και τους Έλληνες κομάντο να κάνουν «σπίτι» τους τα νησάκια και τις βραχονησίδες του ανατολικού Αιγαίου. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους Τούρκους και να προλαβαίνουν οποιαδήποτε ενέργειά τους πριν καν εκδηλωθεί.












loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top