0
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» βάζει... φωτιά σε όλα τα επίπεδα. 

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση επέτρεψε να περάσουν στη χώρα μας άτομα της αποστολής της Φενέρμπαχτσε με πυρετό, κάτι που προφανώς δημιούργησε πρόβλημα και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. 

Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του δεύτερου και αρκετά σκληρού lockdown, που κράτησε για αρκετούς μήνες. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ήταν 22 Οκτωβρίου όταν οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν την Φενέρμπαχτσε για την Euroleague. Η διοργάνωση αντιμετώπιζε ήδη αρκετά θέματα με κρούσματα και αναβολές, ενώ σε όλη την Ευρώπη βλέπαμε ότι ο Covid-19 ξεκινά την... αντεπίθεσή του.

Εκείνο το ματς έφερε -αρχικά- χαμόγελα στο «τριφύλλι», που κέρδισε με 82-68. Στη συνέχεια όμως, υπήρξε σοβαρό θέμα, αφού καταγράφηκαν κρούσματα στους «πράσινους». Τα παιχνίδια με την Ζενίτ και τον Προμηθέα αναβλήθηκαν (είχαν και οι Πατρινοί καταγεγραμμένα κρούσματα) και όλα τα μέλη του συλλόγου τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης.

Η «Εφ.Συν» αποκαλύπτει σήμερα (7/7) πως δεν ήταν... τυχαία η διασπορά του ιού. Όπως σημειώνεται, οι Αρχές γνώριζαν πως τέσσερα μέλη της αποστολής της Φενέρ είχαν πυρετό, όμως δεν υπήρξε καμία... στάση και κανένας ελέγχος. Όπως φαίνεται από τα μηνύματα, υπήρξε ρητή εντολή από τα υψηλά κλιμάκια για να περάσουν κανονικά στη χώρα. Η συνέχεια είναι γνωστή και λογική: Ο Covid-19 πέρασε και σε άτομα του Παναθηναϊκού.

Ο διάλογος στο αεροδρόμιο είχε -σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα - ως εξής:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο δημοσίευμα, που αναφέρει μεταξύ άλλων για το περιστατικό:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με συνεχείς αυστηρές προειδοποιήσεις επέρριπταν τις ευθύνες για το δεύτερο και το τρίτο σαρωτικό κύμα της πανδημίας στις πλάτες των πολιτών, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η δική της αλλοπρόσαλλη και τραγικά ανεύθυνη πολιτική. Τα στοιχεία που έφτασαν στην «Εφ.Συν.» επιβεβαιώνουν το ότι η κυβέρνηση  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρονται μόνο για την αψεγάδιαστη εικόνα τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες ανεύθυνων και επιπόλαιων επιλογών ακόμα και κρίσιμων επιτελικών στελεχών του κράτους.

Βρισκόμαστε στις 22 Οκτωβρίου του 2020, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση επιβολής σκληρού λοκντάουν από την κυβέρνηση και ενώ ήδη εφαρμόζοταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην σειρά των τηλεφωνικών μηνυμάτων που διαθέτει η «Εφ.Συν.», όπως διακρίνεται στα στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε, φαίνεται να ενημερώνεται από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενέρμπαχτσε. Και εκείνος απαντά με απρόσμενο τρόπο.

Εδώ παρατηρούμε ότι ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει καθώς φαίνεται και συνείδηση ότι κάτι στραβό πρόκειται να γίνει, οπότε παραπέμπεται η υπόθεση στο «πακιστανικό» τηλέφωνο.


Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Και είναι χειρότερη. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.


Η συνεχής αναφορά στα «πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αντέδρασε στο δημοσίευμα και τόνισε πως θα βγάλει άμεσα ανακοίνωση, λέγοντας επίσης: «Είναι αθλιότητες και πρόκειται για γελοιότητες».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top