0
Έχουν περάσει 3 μήνες από εκείνο το μεσημέρι της 9ης Απριλίου, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε στο σπίτι του στον Άλιμο, όπου τον περίμεναν δύο εκτελεστές και του «φύτευαν» 10 σφαίρες σε κεφάλι, σώμα και παλάμη για να τον αφήσουν νεκρό.

Όλο αυτό το διάστημα, με αρκετά σοβαρά εγκλήματα να έχουν προκύψει και να επιτείνουν τη σκληρή εγκληματική δράση που έχει αναπτυχθεί εσχάτως στην Αθήνα, η αστυνομία συλλέγει στοιχεία, διεξάγει διαρκείς έρευνες, αλλά σύμφωνα με τα όσα αφήνει να γίνουν γνωστά, δε βρίσκεται καν κοντά στη λύση της υπόθεσης.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεγεί, δύο είναι τα σίγουρα συμπεράσματα. Το πρώτο είναι πως δεν πρόκειται ούτε κατ΄ελάχιστο για μια δολοφονία που προήλθε ύστερα από κάποια οικονομική διαφωνία ή διαφορά ανάμεσα στον Γιώργο Καραϊβάζ και κάποιον μαφιόζο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο δολοφονημένος δημοσιογράφος είχε ενοχλήσει κόσμο με την επαγγελματική του δράση, με πράγματα που γνώριζε και γι΄αυτόν τον δολοφόνησαν.

Το δεύτερο συμπέρασμα, για το οποίο είναι επίσης βέβαιοι στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αφορά στους συμμετέχοντες σε αυτή τη δολοφονία. Σύμφωνα με την έρευνα, πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, άρα οι δύο με τη μοτοσικλέτα ήταν απλώς εκτελεστικά όργανα κι όχι ηθικοί αυτουργοί.

Σε κάθε περίπτωση, απ΄όσα διαρρέει, η αστυνομία, ύστερα από ανάλυση 100 βίντεο από τη δολοφονία μαζί με μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες, δεν είναι ακόμα σε θέση να προχωρήσει σε δράση με σιγουριά και σαφήνεια. Θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για ανάλυση του υλικού και για την ταυτοποίηση των δύο δραστών, ενώ ακόμα αγνοείται το δίκυκλο της δολοφονίας και η διαδρομή που ακολούθησαν οι δολοφόνοι από τον Άλιμο για να διαφύγουν.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε για την υπόθεση ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, στην τηλεοπτική εκπομπή που εμφανιζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από τις Αρχές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Με λυπεί αυτό το γεγονός, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Ο Γιώργος δολοφονήθηκε λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. Είναι δεδομένο. Μιλάμε για ένα συμβόλαιο θανάτο.

Και φοβάμαι, όπως συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια στα συμβόλαια θανάτου, ότι και στον Γιώργο δεν θα βρεθεί ένας κατηγορούμενος. Είναι μεγάλο θέμα ότι η Αστυνομία, μετά τις τελευταίες της επιτυχίες, δεν μπορεί να βρει τους δολοφόνος και τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Γιώργου. Να σας θυμίσω πάντως, πως ο Γιώργος είχε πληροφορίες και για επίορκους αστυνομικούς γύρω από κάποια θέματα.

Ήξερε πολύ καλά το χώρο της νύχτας, πρόσωπα και καταστάσεις. Μάλιστα είχε εμπλοκή και σε ένα δικαστήριο, ως μάρτυρας. Όλα αυτά τα στοιχεία με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν καθαρά σε δημοσιογραφικό επίπεδο, στα θέματα των δολοφονιών και των συμβολαίων θανάτων. Ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top