0
Στην πρώτη τόσο ρηξικέλευθη τοποθέτηση στους 15 μήνες στην Προεδρία της Δημοκρατίας προχώρησε χθες η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τις δηλώσεις της στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Η κ. Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι η άρνηση εμβολιασμού δεν υποστηρίζεται από το Σύνταγμα και ότι η επιβολή της υποχρέωσης εμβολιασμού πρέπει να είναι αυτονόητη. «Το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη σε όσους δεν εμβολιάζονται και μπορεί να μεταδώσουν σε άλλους τον κορωνοϊό. «Αρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας. Είναι ο άλλος», τόνισε.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνέχισε λέγοντας ότι η άποψη πως ο εμβολιασμός είναι ατομικό δικαίωμα επιλογής είναι «πολύ εσφαλμένη». Και πρόσθεσε πως η άποψη αυτή «δεν νομίζω ότι υποστηρίζεται σοβαρά από συνταγματολόγους».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσαφήνισε ακόμα περισσότερο τη θέση της όταν υποστήριξε ότι η επιβολή εμβολιασμού αποτελεί μέσο περιφρούρησης της κοινωνικής ευθύνης: «Η επιβολή υποχρεώσεων προκειμένου να μην θίξουμε ακριβώς αυτή την έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και της αίσθησης της κοινωνικής ευθύνης, νομίζω ότι είναι αυτονόητη», είπε.

Η τοποθέτηση αυτή ήλθε αμέσως μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι για την υποχρέωση εμβολιασμού των υγειονομικών αλλά και για τα προνόμια όσων εμβολιάζονται αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

Η θέση της Προέδρου, που ήδη συζητείται ποικιλοτρόπως, ολοκληρώθηκε με μια ευχή: «Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο μόνος δρόμος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ο εμβολιασμός».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top