0
Η προέλαση της μετάλλαξης Δέλτα αναγκάζει το κυβερνητικό επιτελείο να πάρει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ανακόψει την ορμή της πριν τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα. 

Έτσι, μετά το lockdown στη Μύκονο, που έδειξε την αποφασιστικότητα κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που θα επηρεάσουν ακόμα και το τουριστικό προϊόν της χώρας, έρχεται από Σεπτέμβρη και μια νέα σειρά μέτρων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι με την απόφαση τους να μην εμβολιαστούν αναζωπυρώνουν τη φωτιά του covid. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά μέτρα που έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί από Σεπτέμβρη η κυβέρνηση επιστρατεύει ένα ακόμα που θεωρεί ότι θα αλλάξει τα δεδομένα.

Κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε υπερόπλο που θα αναγκάσει όσους ακόμα το σκέφτονται, να πειστούν να εμβολιαστούν ώστε να έρθει πιο κοντά το οριστικό τέλος της πανδημίας. Όπως αποκαλύπτει λοιπόν σήμερα το «Πρώτο Θέμα» από Σεπτέμβρη στα καταστήματα λιανικής θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι.

Πιο συγκεκριμένα τόσο εργαζόμενοι όσο και πελάτες των καταστημάτων θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο, ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα μαγαζιά με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Είναι ασφαλώς ένα μέτρο που θα πιέσει και άλλο τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να πάρουν την απόφαση που θα θωρακίσει τη ζωή των ίδιων, αλλά και των συνανθρώπων τους. Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι μένει να αποδειχτεί στην πράξη…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top