0
Με τον Αστυνομικό Σταυρό εξαιρέτων πράξεων τίμησε η Ελληνική Αστυνομία, τον αρχιφύλακα Δημήτρη Κοτσώνη για την πράξη του να σώσει με σοβαρό κίνδυνο της ζωής του μια γυναίκα μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Δημήτρης, είναι ένας καθημερινός ήρωας της διπλανής πόρτας ο οποίος προσφέρει ανιδιοτελώς, με ήθος και αυταπάρνηση τα μέγιστα για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο».

Ο 44χρονος, σήμερα, αρχιφύλακας ο οποίος κατοικεί στο Κορωπί και υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» έχει επανειλημμένα τιμήσει τη στολή του και το σύνολο των συναδέλφων του.

Μία από αυτές ήταν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 όταν βρισκόταν εκτός υπηρεσίας περιμένοντας τα παιδιά του – τον 7χρονο τότε γιο του και την εννιάχρονη κόρη του – να σχολάσουν έξω από το 3ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου επί της οδού Οδ. Ανδρούτσου.

Κάποια στιγμή διέκρινε σε παρακείμενη πολυκατοικία πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το παράθυρο διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο.

Το σκηνικό του κίνησε την περιέργεια και πλησίασε την πολυκατοικία για να ακούσει μια γυναίκα από το εσωτερικό του φλεγόμενου διαμερίσματος να καλεί σε βοήθεια για την ίδια και για τα παιδιά της.

Χωρίς δεύτερη σκέψη – παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας – μπήκε στην πολυκατοικία, ανέβηκε στον 2ο όροφο και προσπάθησε να μπει στιο διαμέρισμα.

Αυτό όμως δεν ήταν εύκολο από την κεντρική πόρτα του και έτσι μπήκε στο διπλανό διαμέρισμα και πέρασε από την εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού δίπλα.

Μάλιστα λόγω κάποιων εμποδίων που υπήρχαν σε αυτό κυριολεκτικά κρεμάστηκε στον αέρα για να περάσει.

Μπαίνοντας από το διαμέρισμα βρήκε μια γυναίκα μέσα στους καπνούς (σ.σ.: Η Πυροσβεστική δεν είχε φτάσει ακόμη) την οποία για να προστατέψει την τύλιξε σε μια κουρτίνα και κατάφερε να τη βγάλει από την εξώπορτα στον διάδρομο της πολυκατοικίας.

Η γυναίκα όμως νόμιζε ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονταν και τα παιδιά της. Έτσι ο ήρωας – αρχιφύλακας ξαναμπήκε στο σπίτι για να τα βρει.

Αναγκάστηκε να προχωράει μπουσουλώντας μέσα στο σπίτι όπου δεν είχε καμία ορατότητα από τους καπνούς και ψηλαφώντας να προσπαθεί να ανακαλύψει τα παιδιά.

Όμως δεν άντεξε άλλο και λιποθύμησε! Λίγα λεπτά αργότερα οι πυροσβέστες τον ανέσυραν από το φλεγόμενο διαμέρισμα, κάτι το οποίο αν δεν είχε συμβεί θα του στοίχιζε την ίδια του τη ζωή!

Η ειρωνεία ήταν ότι τα παιδιά δεν ήταν στο σπίτι και αυτό δεν το γνώριζε η γυναίκα.

Ο Δημήτρης Κατσώνης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα με ρίζες από τα Γιάννινα και τη Χίο, εισήλθε στο Σώμα το 2002 και έχει πολλές φορές εκτεθεί σε κινδύνους προκειμένου να σώσει συνανθρώπους του.

Ο Αστυνομικός Σταυρός εξαιρέτων πράξεων που του απονεμήθηκε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη πράξη αυταπάρνησης είναι η ελάχιστη τιμή και ένδειξη ευγνωμοσύνης του συνόλου της κοινωνίας για την αυταπάρνηση που επιδεικνύει κάθε μέρα της ζωής του.

Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Κοτσώνης είναι αναμφισβήτητα ένα στέλεχος αυτής της Ελληνικής Αστυνομίας που όλοι θαυμάζουμε και θέλουμε στο πλευρό μας!

Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί τον ήρωα - αρχιφύλακα εν μέσω της συζύγου του και του προέδρου της ΕΑΥΝΑΑ, Γιώργου Καλλιακμάνη, μετά την τελετή απονομής του Αστυνομικού Σταυρού εξαιρέτων πράξεων στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής: 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top