0
Ηεφημερίδα ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει τι συζητήθηκε στο “μυστικό δείπνο Κυριάκου Μητσοτάκη-Κώστα Καραμανλή πριν από περίπου 20 ημέρες. 

Η είδηση διέρρευσε με τη μορφή “παραπολιτικού” σχολίου στην Καθημερινή -προφανώς από το Μαξίμου- αλλά η ΕΣΤΙΑ έχει το ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε μεταξύ Μητσοτάκη-Καραμανλή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ ο κ.Καραμανλής είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μνημόνια των Πρεσπών. Του επεσήμανε ότι η πολιτική του διαδρομή και ιστορία δεν τον επιτρέπει. Είπε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει κανένα λόγο να τα φέρει στη Βουλή, μετά από τις παραβιάσεις της συμφωνίας που έχουν κάνει οι γείτονες.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν πιέζεται από κανέναν για να φέρει τα μνημόνια στη Βουλή. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ δεν άνοιξε τελείως τα χαρτιά του για το τι θα κάνει τελικά. Αυτά προ 20ημέρου . Τώρα φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τα μνημόνια στο συρτάρι, μέχρι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Αν και ο εκλογικός αιφνιδιασμός το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όλο και απομακρύνεται ,κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει γι΄ αυτό. Το “πάγωμα” της ψήφισης των μνημονίων εξυπηρετεί την κυβέρνηση, η οποία παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πιέζεται να “τελειώνει με την εκκρεμότητα”.

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με βάση το συμφέρον της χώρας. 

Μητσοτάκης και Καραμανλής συζήτησαν και για τα ελληνοτουρκικά και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η Χάγη απομακρύνεται εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Η πρόκληση Ζάεφ και η μετέπειτα ''κωλοτούμπα''

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε δώσει το «παρών» στην τελευταία αναμέτρηση της γειτονικής χώρας για το Euro 2020, το οποίο φρόντισαν να μετατρέψουν σε παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας.  

Οι Σκοπιανοί ηττήθηκαν 3-0 από την Ολλανδία στο Άμστερνταμ, ωστόσο όπως φαίνεται πέτυχαν τον στόχο τους, έξω από τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων.  

Ο Ζάεφ σε ανάρτηση του στα social media ανέφερε: «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», πυροδοτώντας όπως είναι φυσικό νέες αντιδράσεις.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένα ''φλερτ'' με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Πενταρόβσκι, αξιολογώντας τις σχέσεις Τουρκίας-Σκοπίων, είπε ότι από την ίδρυση της χώρας του, οι σχέσεις των δύο χωρών ''είναι εξαιρετικές.''

''Έχουμε πολλούς ανθρώπους από τα Σκόπια που ζουν στην Τουρκία και το αντίστροφο.'' Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Πενταρόφσκι είπε: "Μπορώ να πω ότι έχουμε επιταχύνει την οικονομική μας συνεργασία τα τελευταία 10 έως 12 χρόνια. Σήμερα, η Τουρκία είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτών στη χώρα. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία κατατάσσεται στην έκτη θέση στον κατάλογο των 10 κορυφαίων επενδυτών. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές για τη χώρα.'' 

Υπενθυμίζοντας ότι πριν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, στρατιώτες και αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες, ο Πενταρόφσκι είπε, "Ωστόσο, τώρα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να αγοράσουμε οπλικά συστήματα από την Τουρκία.'! 

Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE ανέφερε τα εξής: «είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη «Μακεδονία» στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Όπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω για τα εθνικά συμφέροντα της «Μακεδονίας», καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, έγραψε ο αντιπρόεδρος του VMRO DPMNE  Αλεξάνταρ Νικολόσκι.

Όπως καταλαβαίνουμε οι Σκοπιανοί δεν βάζουν μυαλό. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ'', τα Σκόπια ζήτησαν να μην λέμε τον Μ. Αλέξανδρο ''Έλληνα Βασιλέα''.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top