0
Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που έχει πυροδοτήσει όλη αυτή την ιστορία με τις εκτελέσεις στην Ελλάδα εδώ και μερικούς μήνες. Άλλοι συνδέουν όλη αυτή την ιστορία με την πανδημία του κορωνοϊού: κατά ένα σενάριο, οι οικονομικές τρύπες που δημιουργήθηκε λόγω των υγειονομικών δεδομένων στην Ελλάδα έχει οδηγήσει τον υπόκοσμο σε μια μάχη ηγεμονίας.

Για άλλους, το ξεκαθάρισμα προκύπτει με καλά κρυμμένα μυστικά που έχουν να κάνουν με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα αλλά όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω. Ενώ υπάρχει και μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία ο «πόλεμος» στη νύχτα είναι κάτι που γίνεται έτσι κι αλλιώς ανά μερικά χρόνια και πλέον απλά έφτασε η αναμενόμενη στιγμή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία βέβαια το γιατί, κυρίως διότι το πιθανότερο είναι και να μην μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες πίσω από όλο αυτό το σκηνικό. Σημασία έχει πως ο πόλεμος ανάμεσα στους μεγαλομαφιόζους της ελληνικής κοινωνικής ζωής (ναι, προφανέστατα υπάρχουν τέτοιοι και στον αληθινό κόσμο εκτός από το σινεμά) είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί την επικαιρότητα με κεντρικούς όρους. Και αν κάποιοι αναρωτιούνται τι ακριβώς επιπέδου λεφτά διακυβεύονται σε αυτή την ιστορία, αρκεί να απλώσει το αυτί του και να αφουγκαστεί τα ποσά που λέγεται πως παίζονται γύρω από τις εκτελέσεις. Τα ποσά, με άλλα λόγια, που συναποτελούν την «ταρίφα» των δολοφονιών. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ένδειξη γύρω από τα ύψη που διακυβεύονται σε όλη αυτή την ιστορία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει λοιπόν διάφορες αστυνομικές πηγές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, η βασική τιμή για ένα συμβόλαιο θανάτου στην Ελλάδα κυμαίνεται ανάμεσα στα 40.000 ευρώ και τα 100.000 ευρώ. Μάλιστα, οι αστυνομικοί υπολογίζουν πως πάνω-κάτω δολοφονούνται περίπου 70 άνθρωποι μέσω αυτής της διαδικασίας κάθε χρόνο στην Ελλάδα.


Ρόλο για το τι λεφτά θα πληρωθεί ο επαγγελματίας που θα αναλάβει τη δουλειά παίζει και το πρόσωπο που θα γίνει στόχος: ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι διαμορφώνεται ανάλογα και η τιμή. Για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία για παράδειγμα, απαιτούνται περίπου 50 χιλιάδες ευρώ ενώ για τη δολοφονία συζύγου ή συγγενικού προσώπου ενός επιχειρηματία η συζήτηση γίνεται με κατώτερο όριο τα 40 χιλιάρικα.

Εκτός από το πόσο σημαντικό είναι το πρόσωπο που θα πρέπει να εκτελεστεί μεγάλο ρόλο παίζει και ο βαθμός δικτύωσής του μέσα στην πιάτσα του εγκλήματος: όσο περισσότερο το μπλέξιμο, τόσο υψηλότερη και η ταρίφα.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις πληρωμένων δολοφόνων που ρίχνουν την τιμή της «δουλειάς» μέχρι και στα 5000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που άνθρωποι εκτελέστηκαν ακόμη και για 500 ευρώ αλλά αυτά τα ποσά αποτελούν εξαιρέσεις.

Συνήθως δε πρόκειται για πρωτάρηδες που ακόμα επιχειρούν να βρουν επαφές με τα υψηλά κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και τις περισσότερες φορές μάλλον για Έλληνες. Αυτό οφείλει να ξεκαθαριστεί διότι οι ντόπιοι βρίσκονται γενικά στην «απ’ έξω» του «αθλήματος».

Συγκεκριμένα, τα ηνία αναφορικά με τις εκτελέσεις τα κρατάνε οι Αλβανοί και άνθρωποι που κατάγονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Πιο ακριβοπληρωμένοι δολοφόνοι ωστόσο είναι οι Τσετσένοι και οι Κοσοβάροι, που συνήθως και αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου με θύματα ανθρώπους της νύχτας και κακοποιούς. Οι Έλληνες εκτελεστές σπανίζουν. Πόσο μάλλον οι αποτελεσματικοί…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top