0
Σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Disclose, αλλά και το πρακτορείο Reuters που διασταύρωσε την πληροφορία, η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει στην Αίγυπτο 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 3,95 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,5 δις δολάρια). 

Τα αγοράζουν με δάνειο από τη Γαλλία, με την εγγύηση του γαλλικού Δημοσίου! Η πληροφορία αυτή δημιουργεί μέγα θέμα για την Ελλάδα.


Σύμφωνα με όσα η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει στον φιλικό της Τύπο, η Ελλάδα σκοπεύει να προμηθευτεί συνολικά 24 Rafale με το κόστος που θα φθάσει τελικά τα 3,3 δις. Μόνο που τα 12 από αυτά θα είναι μεταχειρισμένα και όπως έχει αποκαλύψει το Militaire.gr ενώ σε κάποια από τα έξι καινούργια έχουμε δεχτεί να τοποθετηθούν μεταχειρισμένα εξαρτήματα! Μιλάμε για το απόλυτο ξεστοκάρισμα, την ώρα που η Αίγυπτος θα προμηθευθεί αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, του κουτιού!

Το Reuters που επιβεβαιώνει την πληροφορία, αναφέρει ότι την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας. Η οποία πλέον προκαλεί εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Εάν οι αριθμοί επιβεβαιωθούν, τότε θα μιλάμε για Βατερλώ της κυβέρνησης με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει χειριστεί τα θέματα των εξοπλιστικών προσωπικά. Και τα ερωτηματικά θα είναι τεράστια.

Η Αίγυπτος είναι βέβαια ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Ήταν μάλιστα η πρώτη ξένη χώρα που αγόρασε μαχητικά Rafale, το 2015, με οψιόν για την αγορά άλλων 12 μαχητικών. Και για την Ελλάδα όμως ισχύει το ίδιο, αφού η συμφωνία Κωνσταντίνου Καραμανλή – Ζισκάρ Ντεστέν σε πολύ δυσκολότερες εποχές έχει μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη αμυντική συμφωνία στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Μιλάμε για το 1975, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή, όπου η Ελλάδα κυριολεκτικά βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Και όμως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τα κατάφερε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εταιρεία Dassault δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες του ιστοτόπου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top