0
Οι πρώτες ενδείξεις της επιστροφής στη κανονικότητα σπάνε όλα τα ρεκόρ της επικινδυνότητας του νεοέλληνα. Όλα ξεκίνησαν μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Μετά Νέας Σμύρνης λοιπόν ήταν προφανές ότι η Αστυνομία είχε πάρει εντολή να χαλαρώσει γενικά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Αυτό ήταν!

Όλα τα πι πήραν τους δρόμους. Ακόμη και η 5η ηλικία (οι άνω των 100) παρότι είχαν ξεκινήσει τα πάρε δώσε με τον Άγιο Πέτρο έκριναν σκόπιμο κάθε πρωί να βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες. Πίστευαν ότι είναι απέθαντοι.

Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης που συνέπεσε με τις αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς πήραν τους δρόμους ακόμη και τα πόμολα. Ολοι οι απέθαντοι απείθαρχοι είπαν να κάνουν την επανάστασή τους.

Χωρίς καμία προσοχή, με πολύ χαβαλέ και ωχαδελφισμό οι Έλληνες επιστρέφουν στα καφέ και στα εστιατόρια. Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, ούτε σεβασμό στο διπλανό τους.

Όποιος λογικός άνθρωπος κυκλοφόρησε σήμερα σε χώρους εστίασης και παραλίες θα πρέπει να τρόμαξε από την αφασία και την απουσία ατομικής ευθύνης που μας χαρακτηρίζει.

Παρότι ο κλοιός της ασθένειας και του θανάτου σφίγγει γύρω μας η απάθεια και η αφασία δεν έχει προηγούμενο καθώς οι Έλληνες υποδύονται τους “επαναστάτες” στα καφέ και τα bar ενώ δεν είναι παρά υποψήφιοι να δουν τα ραδίκια ανάποδα με η χωρίς διασωλήνωση.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαναγκάσει όλα τα χαζοκάναλα να συνδεθούν 24 ώρες το 24ωρο με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας και να δείχνουν ζωντανά το θάνατο χωρίς σχόλια του οξυδερκούς Ευαγγελάτου και του ακόμη πιο οξυδερκούς Στραβελάκη μια και οι παρουσίες τους είναι διασκεδαστικές και υποτιμούν το μεγαλείο του θανάτου. Συνδέστε λοιπόν τον νεοελληνάρα με γιγαντοοθόνες σε όλες τις πλατείες και τα καφέ της χώρας απευθείας με το θάνατο.

Έτσι την ώρα που χωρίς κανένα μέτρο προστασίας συνωστίζονται στα καφέ να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον εαυτό τους λίγα 24ωρα μετά. Οσοι βρέθηκαν στο μεσημέρι στη πλατεία της Βούλας για παράδειγμα θα μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η πλατεία από το Ασκληπιείο απέχει 2-3 χλμ και το Ασκληπιείο από την περιοχή, Τώρα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα, ούτε μισό.

Ακόμη και οι Times της Nέας Υόρκης κάνουν αναφορά στο εκ νέου άνοιγμα της Ελλάδας τη στιγμή που τα νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα.

“Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται…”

“Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος…”

Και παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με την ονομασία «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε», οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι – με μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρωτόκολλα δοκιμών, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες – η χώρα θα είναι ασφαλής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους.

Αποτέλεσμα τα rapid tests που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα να δείχνουν ότι πάμε φουλ για ένα καλοκαίρι του τρόμου αλά Ινδία ή για ένα βίαιο νέο lockdown-η Κάλυμνος πήρε ήδη μία γεύση.

Σε ορισμένους Δήμους, τα ποσοστά ξεπερνούν ακόμη και το 13%, ενώ και στην πλατεία Συντάγματος η θετικότητα βρέθηκε πάνω από 6%. Στην υπόλοιπη χώρα, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση την Πέλλα, όπου ξεπέρασε το 18%, αλλά με μικρό αριθμό tests-σύμφωνα με το iatronet.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως ποσοστά πάνω από 4% πρέπει να σημαίνουν συναγερμό.

Δείτε τα ρεκόρ μας

Δήμος Αμαρουσίου-ex Patouli: Έγιναν 612 rapid tests και βρέθηκαν 22 θετικά (3,59%). Αφορούν 12 άνδρες και 10 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 30,5 έτη.

Δήμος Ιλίου: Διενεργήθηκαν 293 rapid tests και βρέθηκαν 39 θετικά (13,31%). Αφορούν 19 άνδρες και 20 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Δήμος Χαϊδαρίου: Έγιναν 196 rapid tests και βρέθηκαν 20 θετικά (10,2%). Αφορούν 15 άνδρες και 5 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44,5 έτη.

Μετρό “Σύνταγμα”: Πραγματοποιήθηκαν 530 rapid tests και βρέθηκαν 32 θετικά (6,04%). Αφορούν 18 άνδρες και 14 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42,5 έτη.

Δήμος Αλίμου: Διενεργήθηκαν 599 rapid tests και βρέθηκαν 24 θετικά (4,01%). Αφορούν 14 άνδρες και 10 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 46,5 έτη.

Δήμος Πειραιά: Έγιναν 468 rapid tests και βρέθηκαν 27 θετικά (5,77%). Αφορούν 11 άνδρες και 16 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Κάλυμνος καπούτ!

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Επιτροπής επιδημιολόγων, εισήγησης του Δημάρχου Καλύμνου και λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική έξαρση στο νησί, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, εφαρμόζεται στη νήσο Κάλυμνο καθολικό lockdown από την Τετάρτη 05-05-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 10-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Γράφαμε για την Ατομική Ευθύνη:

Η Ατομική ευθύνη. Ναι ρε σεις. Περί αυτής πρόκειται. Η ατομική ευθύνη είναι εκρηκτικής ισχύος στη προκειμένη περίπτωση. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς την πατερναλιστική διάθεση των πολιτικών, μπορεί να κατανοήσει την αδιαφορία η τον ξερολισμό των γονιών όταν μεγαλώνουν ανεύθυνους ανθρώπους στην κοινωνία.

Αλλά η Ατομική ευθύνη είναι καθοριστική για τη ζωή μας, για την ύπαρξή μας.

Τώρα που πέρασε καιρός μπορούμε να πούμε ευθαρσώς ότι ναι υπήρχε ατομική ευθύνη όταν οι συμπολίτες μας έχτιζαν τα εξοχικά τους στη περιοχή του Ματιού, χωρίς δρόμους, χωρίς επαρκή μέτρα πυρόσβεσης, χωρίς σεβασμό στη φύση. Εντάξει το κράτος είναι διεφθαρμένο, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας (με εξαιρέσεις) λαδιάρηδες.

Είναι όλα αυτά αλλά μιλάμε για την προστασία της οικογένειάς σου. Της ζωής σου. Δεν μπορείς να την αφήνεις στον αυτόματο πιλότο. Είναι λοιπόν η Ατομική ευθύνη. Όπως ήταν και η ατομική ευθύνη χιλιάδων Εβραίων που στριμώχθηκαν στο όρος Μερόν για να γιορτάσουν και ποδοπατήθηκαν.

Μάλιστα οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραδοσιακά πίεζαν τους υπουργούς και τις αρμόδιες αρχές να μην τους βάλουν περιορισμούς στον αριθμό των πιστών που θα συμμετείχαν. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Σήμερα το Bloomberg επικρίνει τη κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για την βεβιασμένη άρση των απαγορεύσεων θυμίζοντας το καταστροφικό παράδειγμα της Ινδίας.

Ναι αλλά τι να κάνουν πλέον οι κυβερνήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με την οργή του κόσμου σε όλες τις επιλογές τους.

Σήμερα (3/5) άνοιξε στην Ελλάδα η εστίαση.

Στα νησιά έχουν ασπρίσει ήδη τα πλακόστρωτα και περιμένουν οξυδερκείς τουρίστες.

Ε, λοιπόν είναι ατομική ευθύνη του καθενός να μην μεταβληθεί σε πυρηνική βόμβα για τους συμπολίτες του. Ακόμη και ο τελευταίος βοηθός του Πακιστανού Σεφ (από τη στάση ΣΕΦ στο Φάληρο) θα πρέπει να μην πάει στη δουλειά εάν έχει συμπτώματα. Η καθαρίστρια επίσης. Τα κορίτσια και τα αγόρια που σερβίρουν και φυσικά οι οξυδερκείς- αούα- πελάτες.

Δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν όλοι σήμερα τραπέζι. Η εστίαση δεν μας χρειάζεται μόνο για μία μέρα. Χαλαρά, προσεκτικά, πειθαρχημένα. Και κυρίως με ευθύνη για τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, το προσωπικό που σπεύδει να μας εξυπηρετήσει.

Ναι ρε σεις. Είναι καιρός να αναλάβει ο καθένας την ατομική του ευθύνη και να σταματήσει να πηγαίνει να ψωνίσει πανταλόνι στα 35 με την Ελληνίδα μάνα.

Ατομική ευθύνη ή θάνατος. Διαλέξτε…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top