0
Σε πολεμικούς ρυθμούς κινούνται οι Τούρκοι ειδικοί αναλυτές. Είναι πολλές και συνεχείς οι αναφορές τους για την Ελλάδα δείχνοντας συνεχώς την ενόχλησή τους.

Στην πλέον πρόσφατη από αυτές, ο αναλυτής Δρ. Erdoğan Karakuş μάλλον ξεπέρασε και τα μυθιστορήματα.

Μπροστά από ένα χάρτη, στον οποίο παρουσιάζονται οι τοποθεσίες στις οποίες οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει συνεκπαιδεύσεως με την Ελλάδα ή έχουν μια κάποια μόνιμη παρουσία (Στεφανοβίκειο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) ανέφερε πως η Ελλάδα συγκεντρώνει δυνάμεις στη νότια Κύπρο για να κτυπήσει την… Άγκυρα.


Μάλιστα έφτασε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η Τουρκία πρέπει να απαντήσει στα σχέδια αυτά σχεδιάζοντας μια επιχείρηση για κατάληψη των ελληνικών νησιών!

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο Cnn Türk, ο… Δρ. Erdoğan είπε, μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα έχει γίνει όργανο των ξένων δυνάμεων και συνεχίζει έτσι να προκαλεί.

Οι Έλληνες συγκεντρώνουν δυνάμεις στη νότια Κύπρο. Ο στόχος της Ελλάδας είναι να κτυπήσει την Άγκυρα, γνωρίζοντας ότι συνιστά μια κρίσιμη περιοχή για εμάς.

Μάλιστα έκαναν και μια τέτοια σχετική άσκηση σε μια προστατευόμενη από όρη περιοχή» (σ.σ. ίσως εννοεί τα σενάρια που διαδραματίστηκαν στην άσκηση Ηνίοχος.)

Και ο… Δόκτορας συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να αλλάξουμε τακτική Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σύστημα με το οποίο θα πάρουμε όλα τα νησιά ταυτόχρονα».

Φυσικά αυτές οι πομφόλυγες εξυπηρετούν μόνο ένα πράγμα: Τη διατήρηση του κλίματος  έντασης με την Ελλάδα, καθώς η  Τουρκία θέλει να ασκεί τη μέγιστη πίεση στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top