0
Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της κοινής τους επίσκεψης στην Σαουδική Αραβία εξέφρασαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας λίγο μάλλον πριν υπογράψουν την αποστολή μιας πυροβολαρχίας Patriot στο μεσανατολικό βασίλειο συμπεριλαμβανομένου και του απαιτούμενου προσωπικού το οποίο ανέρχεται στα… 120 άτομα.

Η παραχώρηση του εν λόγω οπλικού συστήματος γίνεται προκειμένου να λάβει επίσημη μορφή η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική δύναμη που παρέχει συνδρομή στην ενίσχυση της αεράμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων. Στην πολυεθνική αυτή δύναμη μετέχουν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιορδανία και το Πακιστάν.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σε “εγκάρδιο κλίμα” με τον Σαουδάραβα υπουργό Επικρατείας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ (Adel Al-Jubeir), όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Συζητήσαμε για τις άριστες ελληνο-σαουδαραβικές σχέσεις και τους διαρκώς ενισχυόμενους δεσμούς συνεργασίας, καθώς και για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις» έγραψε μετά τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter ο Νίκος Δένδιας.

«Με τον ΥΠΕΞ @NikosDendias συναντήσαμε τον ΓΓ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου @GCC Nayef bin Falah Al Hajraf. στο #Riyadh. Η Ελλάδα προωθεί την παγίωση της αμυντικής διπλωματίας, καθώς και την ενίσχυση της διπλωματικής συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου», έγραψε σε αναρτήσεις του -στα ελληνικά και τα αγγλικά- στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top