0
Απίστευτη τραγωδία  συνέβη  στο Γυμνό Ευβοίας όπου  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον τρία μέλη συνεργείου της ΔΕΗ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. 

Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ένας συνάδελφός του είναι σοβαρά τραυματισμένος. Επί τόπου σπεύδουν  ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων στο Γυμνό Ευβοίας που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο θάνατος για τα τρία μέλη του συνεργείου της ΔΕΗ ήταν ακαριαίος. 

Ο ένας εκ των τριών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα και αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τη σωρό του, ενώ οι άλλοι δυο κείτονταν νεκροί στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “Καίγεται μια κολώνα και ο ένας είναι κρεσμασμένος πάνω!”.  n

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, όμως ήταν ήδη αργά. Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχει κι ένας ακόμη εργάτης ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ακαριαίος ο θάνατος των τριών άτυχων εργαζομένων από ηλεκτροπληξία
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 14:15 στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο του Ακτωρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσε βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει άτομο από την κολόνα, ενώ μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από στύλο ρεύματος στην περιοχή Γυμνό στον Δήμο Ερέτριας Ευβοίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα», έγραψε σε tweet η Πυροσβεστική.
 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωσή του, έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στη μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε, αυτό με τη σειρά του έπεσε στους τρεις εργαζόμενους στην κολόνα. Τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο. Δεν έχουμε ακόμα την εικόνα, γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», είπε ο κ. Αδαμίδης.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top