0
Η ιδεολογική κίνηση ΠΑΡΥΑΔΡΗΣ, αποτελούμενη από 250 στελέχη του Ποντιακού χώρου, διατυπώνει την δυσαρέσκειά της προς κάθε υπεύθυνο για την διοργάνωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Η Ποντιακή Κοινότητα στο σύνολό της διαπίστωσε με απογοήτευση την εξαίρεση και τον αποκλεισμό της Ακριτικής Ποντιακής στολής(Ζίπκας) του Πόντιου μαχητή, που είναι νόμιμα ενταγμένη στην Προεδρική Φρουρά. 

Μία ανεξήγητη επιλογή των διοργανωτών, που δυστυχώς προκάλεσε δυσαρέσκεια και προβληματισμό σε μια περίοδο στην οποία η χώρα μας έχει ανάγκη από μια καθολική, λαϊκή και εθνική ομοψυχία και όχι από αναίτιους αποκλεισμούς.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός στη διαχρονική του πορεία, βρέθηκε πάντοτε στην πρωτοπορία των εθνικών αγώνων, προσφέροντας εκατόμβες αίματος και θυσιών.

Οι Κομνηνοί, οι Γαβράδες, οι Υψηλάντες, οι Μουρούζηδες, οι Ξιφιλίνοι, οι Νερουλοί, οι Καρατζάδες, είναι λίγες μόνο από τις Ποντιακές οικογένειες που καρατομήθηκαν για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Το αίμα των Ποντίων Ιερολοχιτών, των Ποντίων Φιλικών, αλλά και του Αλέξανδρου και Δημητρίου Υψηλάντη πότισαν το μικρό δέντρο της Ελευθερίας.

Καλούμε τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να εξηγήσουν στον Ποντιακό και Μικρασιάτικο Ελληνισμό τους λόγους της αναίτιας παράλειψης, που ανέδειξε για μια ακόμη φορά ανεπίτρεπτες και ολιγόψυχες λογικές.

Η υποτίμηση των ιστορικών συμβόλων του Ποντιακού Ελληνισμού τείνει να εξελιχθεί σε παγιωμένη συμπεριφορά της πολιτικής ελίτ, που προσβάλλει και θίγει τα αγνά πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων προσφύγων.

Είναι λυπηρό σε μια περίοδο στην οποία κορυφώνεται η τουρκική επιθετικότητα και απαιτείται η συγκρότηση μιας Εθνικής λαϊκής ενότητας και συνεργασίας, οι έχοντες την ευθύνη μιας τέτοιας διοργάνωσης να αποκαρδιώνουν ένα ευαίσθητο κομμάτι του Ελληνισμού…!

Ευελπιστούμε σύντομα οι έχοντες την ευθύνη να προβούν σε μια διάφανη και πειστική απάντηση για την προσβολή, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες πρακτικές και μεθοδολογίες.
                                 Ιδεολογική Ποντιακή Κίνηση ΠΑΡΥΑΔΡΗΣ


Κοινοποίηση:

1ον: Προεδρία Δημοκρατίας
2ον: Πρωθυπουργό της Ελλάδας
3ον: Κοινοβουλευτικά κόμματα
4ον: Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου
5ον: Ομοσπονδία Μικρασιατικών Συλλόγων Ελλάδας
6ον: Πρωτοβάθμιες-Δευτεροβάθμιες Ποντιακές Οργανώσεις
7ον: Ημερήσιο και Ποντιακό τύπο

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top