0
Την αυξανόμενη αναβάθμιση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εκθειάζουν σαουδαραβικές δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες τονίζουν έχοντας γνώση αρκετών πληροφοριών, ότι η Τουρκία ανησυχεί  σοβαρά πλέον για αυτό το ζήτημα, αναζητώντας απεγνωσμένα λύση "δεξιά και αριστερά".

''Η σχέση Ελλάδος-Τουρκίας, από το Κυπριακό έως την κατανομή των δικαιωμάτων εξερεύνησης στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου, περικλείουν μια αντιφατική ατζέντα στην οποία δεν συμφωνούν οι δύο πλευρές.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από 9 μήνες σε 12 μήνες, είχαμε αμηχανία στην Άγκυρα και μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ωθεί πλέον τις σχέσεις της με την Ελλάδα προς μια στρατηγική ρήξη μέσω στρατιωτικής πίεσης.

Η τελευταία ελληνική απόφαση σημαίνει ότι ο αριθμός του ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού θα αυξηθεί από πολλές χιλιάδες στρατιώτες.

Παρά τη μεγάλη διαφορά στον πληθυσμό, (η Τουρκία έχει οκτώ φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας), η πρόσφατη ελληνική απόφαση, σε συνδυασμό με άλλες αποφάσεις που αφορούν την αγορά όπλων, αποδεικνύει την ετοιμότητα της χώρας αυτής να ανταποκριθεί στις πιο κρίσιμες συνθήκες στην σχέση της με την Τουρκία.

Η ελληνική αριθμητική προσέγγιση ήρθε μετά από δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.''

Στη συνέχεια, οι σαουδαραβικές πηγές τονίζουν ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αποκτήσει αεροσκάφη "F-35", τα οποία μαζί με τα γαλλικά Rafale, θα προσδώσουν μεγάλη αεροπορική δύναμη στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

''Παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση στην χώρα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη "F-35"από τις ΗΠΑ.''

''Για την ακρίβεια, η ελληνική κυβέρνηση πήρε αυτήν την απόφαση το περασμένο καλοκαίρι, μετά την στάση των ΗΠΑ να εκδιώξει την Τουρκία από το σχετικό πρόγραμμα.

Το αεροσκάφος αυτό όταν παραληφθεί από την ελληνική πολεμική αεροπορία θα δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Η Γαλλία επίσης στηρίζει την Ελλάδα, καθώς έστειλε φρεγάτες για αλληλεγγύη και ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για τα αεροσκάφη  Rafale.''

''Την ίδια περίοδο, και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, κάνοντας σκέψεις ακόμα και να μετακινήσουν τις δυνάμεις τους από την στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει τις στρατιωτικές της ικανότητες για να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατική μηχανή, συνοδεύτηκε επίσης τόσο από οικονομικές όσο και από διπλωματικές προσπάθειες.

Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ολόκληρου διπλωματικού “τείχους” στην  Μεσόγειο το οποίο ήδη αντιτίθεται στις φιλοδοξίες της Τουρκίας να υπερβεί τα νόμιμα δικαιώματά της.''

''Για παράδειγμα η συμμαχία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ της Ελλάδος και  Αιγύπτου έχει ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ σε λίγες ημέρες σαουδαραβικά μαχητικά θα προσγειωθούν στην Κρήτη για ασκήσεις με την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Το πρόσφατο "Φόρουμ Φιλίας" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είχε μεγάλη επιτυχία στον αραβικό κόσμο και ερμηνεύτηκε από παρατηρητές, ως σαφή στόχευση στην Τουρκία.''

''Η αυξανόμενη αναβάθμιση του ελληνικού οπλοστασίου προκαλεί σοκ και δέος στην Άγκυρα πλέον.

Παρατηρητές που παρακολουθούν τις τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες εκτός των τουρκικών γεωγραφικών συνόρων, ανέφεραν ότι η Τουρκία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα όπως δείχνουν πολλές πληροφορίες.

Οι αναβαθμισμένες ελληνικές στρατιωτικές δυνατότητες απέναντι στην Τουρκία, ήταν σαφώς αποτέλεσμα της απώλειας της παραδοσιακής αμερικανικής υποστήριξης προς την Τουρκία, ενώ αποτυπώνει και την κυβερνητική αλλαγή στον Λευκό Οίκο.

Η Τουρκία έχει χάσει πλέον όλα τα πλεονεκτήματα που είχε στις ΗΠΑ'', τονίζουν οι Σαουδάραβες.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top