0
Την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγής και διαμοιρασμού των εμβολίων κατά του κορωνοϊού υπογράμμισε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αναφέροντας πως εάν δεν υπάρξει ενίσχυση των προσπαθειών για περισσότερους εμβολιασμούς τότε η επιστροφή στην κανονικότητα προ της νόσου θα έρθει προς τα τέλη του 2022.

Μιλώντας την Κυριακή στο CNN, o Γκέιτς δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, το μερικό άνοιγμα της εστίασης και την επαναφορά των αθλητικών διοργανώσεων με θεατές από το φθινόπωρο του 2021.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν κάνουμε αρκετά ώστε να τερματίσουμε την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο Γκέιτς, λέγοντας πως μέχρι στιγμής τα εμβόλια «πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες» κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάπλωσης των καινούργιων στελεχών του κορονοϊού στο εξωτερικό και τη μετάδοσή τους στις ΗΠΑ αργότερα.

Αυτός ο κίνδυνος, σε συνδυασμό με νέο κύμα νοσήσεων, σημαίνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα μπορούσε να πάρει όλο το 2022, «εάν δεν κάνουμε καλύτερη δουλειά» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Microsoft.

Ο Γκέιτς τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιπλέον εργοστασίων για την παραγωγή των εμβολίων σε χώρες όπως η Ινδία, μειώνοντας τον κίνδυνο νέων μολύνσεων και επισπεύδοντας την επιστροφή στην κανονικότητα, σε μια προτροπή του στις εταιρείες παραγωγής εμβολίων, όπως η AstraZeneca, η NovaVax και η Johnson & Johnson, που ήδη απεργάζονται παρόμοια σχέδια.

Ακόμα, ο Γκέιτς σημείωσε ότι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς στους ΗΠΑ, όπως είχαν γίνει λάθη και στον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού επί αμερικανικού εδάφους.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top