0
Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Φίλης, σχετικά με τις εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και τα επόμενα βήματα της Αθήνας, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τη μεγάλη σημασία, της διακοπής των διερευνητικών επαφών, αφού η Άγκυρα συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις.

“Αν αποβιβαστούν στο Καστελόριζο, αυτοί που έχουν αυτή άποψη, θα πρέπει να ενημερωθούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με 50.000 Τούρκους στο Καστελόριζο θα γίνει το μεγαλύτερο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”. Αυτά δήλωσε ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Δρ. Γιώργος Φίλης στο Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο.

“Να άρουμε την πρόσκληση του Μαρτίου στην Τουρκία μετά τις τελευταίες προκλήσεις γιατί θα δώσουμε άλλοθι στον Ερντογάν”, είπε ο κ. Φίλης. “Δεν μπορούμε να πείσουμε για κυρώσεις την Ευρώπη όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Έχουμε ποιοτική υπεροχή στο Πολεμικό Ναυτικό και στην ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Όσο οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αντίπαλός τους είναι η Ρωσία, ενώ επί Τραμπ ήταν η Κίνα, η Τουρκία έχει σοβαρό πρόβλημα. Θα έχουμε 50.000 Τούρκους αιχμαλώτους αν τολμήσουν να αποβιβαστούν πάνω στο Καστελόριζο”, τόνισε. “Με την HalkBank θα ζήσουν νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”, ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: “Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top