0
Τα πρώτα σενάρια για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα έχουν τεθεί επί τάπητος  και κατά πως φαίνεται οι εκκλησίες θα ανοίξουν συντομότερα για τους πιστούς, τουλάχιστον σε δύο εορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν μέχρι ώρας στα δημοσιογραφικά γραφεία, και αν δεν αλλάξει κάτι στην αλλοπρόσαλλη πολιτική με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις, στις εκκλησίες θα επιτραπεί η παρουσία πιστών με... “κόφτη” και αναλογικά, κατά την ερχόμενη Κυριακή της Ορθοδοξίας, αλλά και την ημέρα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου.

Ειδικά, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που εορτάζεται την προσεχή Κυριακή, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί κανονικά η Θεία Λειτουργία παρουσία Συνοδικών Ιεραρχών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ πρόκειται να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Το ζητούμενο είναι αν το άνοιγμα θα ισχύσει για όλην την χώρα, καθώς σε διάφορες περιοχές έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα στη Λέρο και στην Ύδρα οι Μητροπόλεις έχουν λάβει έκτακτα μέτρα.

Στο μεταξύ στην Μητρόπολη Κυδωνίας , της οποίας ο Δεσπότης πέρασε κα ιο ίδιος πρόσφατα την περιπέτεια του κορονοϊού, βγήκαν αρνητικά τα τεστ σε Κληρικούς, Εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους και συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάsταση, διαρρέονται πληροφορίες σε ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας κυρίως πως σε κάποιες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης μερίδα ιερέων σκοπεύει να περάσει εν κρυπτώ πιστούς κατά την αυριανή Λειτουργία των Α' Χαιρετισμών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top