0
Αν γκουγκλάρεις τη φράση «Ιωαννίδης κορονοιος» πέφτεις, μεταξύ άλλων, σε δημοσιεύματα με (ενδεικτικά) τίτλους όπως «ο Ελληνας επιδημιολόγος που παρέσυρε τον Τραμπ», «Η Washington Post αποδομεί τον Ιωαννίδη», «Ο κορονοϊός και το φάλτσο του επιστήμονα», «κορονοϊός, είμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο» και «Γιάννης Ιωαννίδης, το ίνδαλμα των αρνητών της πανδημίας…».

Είναι όμως, στ’ αλήθεια, έτσι;

Πριν καιρό ισχυρίστηκε ότι η παγκόσμια προσπάθεια να ελεγχθεί η πανδημία του Covid-19 μπορεί να είναι υπερβολική αντίδραση και «φιάσκο».

Αργότερα, συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα που πρώτη έδειξε ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναπτύξει αντισώματα αλλά παρέμειναν ασυμπτωματικά ήταν πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι γνωρίζαμε, και ως εκ τούτου το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ μικρότερο από ό,τι υπολογιζόταν έως τότε.

Το εν λόγω βίντεο έκανε εκατομμύρια προβολές στο YouTube προτού… εξαφανιστεί, με το Μέσο να αναφέρει ότι ενας σημαντικότερους επιδημιολόγους στον κόσμο είχε παραβιάσει τις πολιτικές της σχετικά με την παραπληροφόρηση covid-19. Ο Ιωαννίδης – του οποίου οι συνομιλίες για το TEDx, στο Google και σε πανεπιστημιακές αίθουσες διαλέξεων κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια – είπε ότι ήταν έκπληκτος.

Σήμερα, η εφημερίδα «Δημοκρατία»… αποθεώνει τον καθηγητή στο πρωτοσέλιδό της, αναφέροντας ότι «Επεσε μέσα σε όλα» και «Ζητήστε του συγγνώμη».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top