0
Μετά από σχετικό αίτημα των Σκοπίων προς την ελληνική πλευρά τρία Μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν άνωθεν των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα τα τρία ελληνικά μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Σκόπια με αφορμή τον ένα χρόνο από την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.


Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψη της αποστολής Αστυνόμευσης (Air Policing) του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την επέτειο ενός έτους από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και κατόπιν αιτήματος της, τρία Ελληνικά Μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν άνωθεν των Σκοπίων.

Το ΓΕΕΘΑ με την υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, την ανάληψη της αποστολής Αστυνόμευσης (Air Policing) του εναέριου χώρου της γείτονος χώρας,αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων όπως η εκπαίδευση Τυποποίησης ΝΑΤΟ, η υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Προστασίας Ανταλλασσόμενων Διαβαθμισμένων Πληροφοριών και η εκτέλεση πλήθους εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, συμβάλει τα μέγιστα στην ομαλή και γρήγορη εξοικείωση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας με τις διαδικασίες της Συμμαχίας.

Επιπρόσθετα οι ανωτέρω δράσεις ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και συμβάλλουν στη προαγωγή του ρόλου της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεών της ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top