0
Στον Focus FM και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Κώστα Τουτσίδη μίλησε σήμερα ο Επισμηναγός ε.α Στέφανος Καραβίδας που ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτής πτήσεων στο Αεροπορικό Κολέγιο στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σχολιάζοντας τα Ελληνοτουρκικά ο κ. Καραβίδας τόνισε: «Έχει διαμορφωθεί ένας μεγάλος γεωπολιτικός άξονας από τη Γαλλία μέχρι και την Ινδία, που κομβικό σημείο για να μην καταρρεύσει και να μείνει ισχυρός είναι το δίπολο Ελλάδας – Κύπρου. 


Δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες για τη χώρα μας έτσι ώστε να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα με αυτό το κράτος καθεστώς, το κράτος συμμορία, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα σύνορα μας. Δυστυχώς αντί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες εμείς  συνεχίζουμε ως μια γεωπολιτική απόφυση μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης δίνοντας “φιλι ζωής” στην Τουρκία».

Αναφορικά με το ρόλο των Η.Α.Ε ο ανέφερε επίσης: «Τα Η.Α.Ε μπορούν να οδηγήσουν την Αίγυπτο εκεί που συμφέρει την Ελλάδα και σίγουρα εναντίον των τουρκικών συμφερόντων. Δεδομένου του ότι η Νο1 απειλή για τις πετρελαιομοναρχίες του κόλπου είναι η τρομοκρατική οργάνωση των “αδελφών μουσουλμάνων” που έχει ηγέτη τον Ερντογάν».  


Τέλος αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά των Ενόπλων μας Δυνάμεων λέγοντας πως «τα Rafale ήταν μια κορυφαία πολιτική επιλογή που κούμπωσε στις επιχειρησιακές και τακτικές ανάγκες που υπάρχουν» ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκτηθεί από τη χώρα μας το F-35.

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Επισμηναγό ε.α Στέφανο Καραβίδα στο ηχητικό που ακολουθεί:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top