0
Φονικά τα ελληνικά μαχητικά με το νέο σύστημα AGCAS για επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος. H διαδικασία ακολούθησης αναγλύφου εδάφους (fly be wire) των γαλλικών Rafale (automatic ground collision avoidance system) αλλάζει τους κανόνες παιχνιδιού.

Το AGCAS που διαθέτουν κάνει ιδανικά τα ελληνικά Rafale για επιθέσεις αέρους – εδάφους (low-low-low).

Ένα ελληνικό Rafale θα μπορεί να πετά ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους, για πλήγματα βαθιά εντός της εχθρικής ενδοχώρας.

Μάλιστα, μόλις 20-30 χλμ δυνατότητα αντίδρασης θα δίνουν τα ελληνικά Rafale στους επιλεγμένους προς καταστροφή στόχους.

Σε συνεργασία με το Spectra τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να τυφλώσουν τα τουρκικά ραντάρ και να χτυπήσουν βαθιά μέσα στην Τουρκία.

Η Ελλάδα παίρνει 12 Rafale F3-R «φωνάζουν» οι χρήστες του διαδικτύου και τα στρατιωτικά σάιτ στην Τουρκία. Μάλιστα τονίζουν πως πρόκειται για τα πιο προηγμένα Rafale που υπάρχουν.

Η παράδοση των πρώτων γαλλικων Rafale στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους Τούρκους με… δέος, αφού βλέπουν πως δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν τίποτα απέναντι στην ανωτερότητα των ελληνικών πλέον μαχητικών.

Ήδη μεγάλα στρατιωτικά σάιτ της Τουρκίας αναφέρονται στο πόσο προηγμένα είναι τα 12 ελληνικά Rafale F3-R, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι Τούρκοι στους πυραύλους Meteor που θα φέρουν τα ελληνικα μαχητικά αλλα και στις κατευθυνόμενες με λέιζερ, έξυπντες βόμβες τους.


Οι Τούρκοι διαφημίζουν επίσης τα… ελληνικά Rafale, δείχνοντας το πρώτο βαμμένο στα ελληνικά χρώματα.


Η Ελλάδα βρίσκεται στο γκρουπ των ελαχίστων χωρών που έχουν τους πυραύλους Μeteor μετά την συμφωνία με την Γαλλία για την αγορά πλήρως εξοπλισμένων των Rafale.

Tον πύραυλο Meteor έχουν μόνο η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ινδία και η Ελλάδα.

Οι Meteor, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ, δίνουν την δυνατότητα στην ελληνική Αεροπορία να πλήττει τα τουρκικά μαχητικά πριν καν μπουν στο Αιγαίο

Μάλιστα οι Meteor έχουν τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος με δυνατότητα πολλαπλών βολών.

Οι Meteor που θα εξοπλίζουν τα ελληνικά Rafale αποτελούν ένα ισχυρότατο όπλο στα χέρια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως οι Meteor αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλο που αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη από το 2015 κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής αεροπορικής άσκησης Tiger Meet η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, οκτώ μαχητικών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισαν μια τετράδα Γαλλικών Rafale C/D.

Και τα οκτώ μαχητικά των Τούρκων καταρρίφθηκαν εικονικά από τα γαλλικά μαχητικά.

Μάλιστα τα τουρκικά F-16 καταρίφθηκαν όλα με Meteor, πριν καν οι Τούρκοι προλάβουν να αντιδράσουν.

Το… φυσά και δεν κρυώνει η Άγκυρα, αναφορικά με την αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα αλλά ειδικά του οπλισμού που θα φέρουν.

«Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, αγοράστηκαν κρίσιμα πυρομαχικά όπως τα Exocet, SCALP-EG και Meteor καθώς και αεροσκάφη», αναφέρουν οι Τούρκοι του savunmasanayist.com.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top