0
Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει από την πολιτεία την αλλαγή της στάσης της στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλησιάζει τις 50 ημέρες απεργία πείνας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Η Ένωση ζητάει να τηρηθεί η νομιμότητα από την Πολιτεία και να αναθεωρήσει τη μεταχείρισή της προς τον κρατούμενο του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από Ελληνικά δικαστήρια και η Δημοκρατία πρέπει να τηρεί τους νόμους με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού.


«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.


Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top