0
Η κατάσταση με αφορμή την εκτροπή την υπόθεση Κουφοντίνα τείνει να ξεφύγει εντελώς και οι απειλές πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο άμεσες με νέα χτυπήματα.

Με ένα σύνθημα από διαδήλωση για τον πυροβολισμό Ιταλού φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης το 1977, ανέλαβε την ευθύνη για εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες υψηλόβαθμων αστυνομικών προσώπων η οργάνωση «Πυρήνες Άμεσης Δράσης».


«Θα πληρώσετε ακριβά, θα πληρώσετε για όλα...» ήταν το σύνθημα και η ευθεία απειλή!

Σύμφωνα με την οργάνωση “Η Νέα Δημοκρατία δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η υπερεθνική και εγχώρια αστική τάξη δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ξεπεσμένος αστικός πολιτισμός δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο καπιταλιστικός κόσμος, χτισμένος πάνω σε θάνατο και εκμετάλλευση, σκάνδαλα και ρουσφέτια, ξεπλύματα και έσχατο αμοραλισμό, με βιαστές και παιδεραστές στα ανώτατα κλιμάκιά του, με πάνοπλα καθάρματα στην πρώτη γραμμή της καταστολής, διψασμένα για ωμή βία και επιβολή, αυτός ο κόσμος σύσσωμος δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα”

Στην ανάληψη ευθύνης αναφέρεται επίσης πως “ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η απτή απόδειξη πως δεν κατέχουν το μονοπώλιο στη βία. Ένας αγωνιστής που έμπρακτα σπάει τα τερατώδη αφηγήματά τους, αναδεικνύοντας με το όπλο στο χέρι πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, και πως ο κόσμος αυτός αναβλύζει από την ψυχή όσων αγωνίζονται και ματώνουν για την ανάδυσή του”.

Η οργάνωση τονίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και κατηγορεί μεταξύ άλων την κυβέρνηση της ΝΔ πως έχει επιλέξει να αξιοποιήσει την υγειονομική κρίση ως πρόσχημα για την όξυνση της καταστολής και την εξόντωση κάθε διαφορετικής φωνής.

“Προσλαμβάνει μπάτσους αντί για γιατρούς, αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία. Το ελληνικό κράτος αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα για την ταξική–κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας” αναφέρει.

Χαρακτηρίζει τον Κουφοντίνα “κομμουνιστή επαναστάτη” που “μέσω της απεργίας πείνας από 8/1, έχει αποτελέσει τον πυροκροτητή μιας ευρύτερης κινηματικής αναζωπύρωσης”.

Στην συνέχεια αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις:

“- Στην οικία του Γιάννη Κατσιαμάκα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) και απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ, στον Βύρωνα. Μόνιμος εκφραστής της κατασταλτικής πολιτικής, του τσακίσματος κάθε κοινωνικής αντίστασης. Ήταν από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, ως άλλος νοσταλγός της χούντας. Ήταν από εκείνους που επικροτούσαν τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών στον Έβρο. Ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ, ασκούσε επιρροή για περισσότερη καταστολή, περισσότερο αίμα διαδηλωτών, μεγαλύτερη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας. Το γεγονός ότι από μερίδα του καθεστωτικού τύπου η ενέργειά μας παρουσιάστηκε ως δράση “παρακρατικών”, λόγω της πρόσφατης σύγκρουσης του Κατσιαμάκα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μοίρασμα της πίτας του παράνομου κεφαλαίου, είναι ενδεικτικό για το τι πραγματικά είναι το συγκεκριμένο υπουργείο στον βαθύ του πυρήνα: Μια οργανωμένη εγκληματική δομή με διακριτούς ρόλους και δράση, η οποία ουσιαστικά εξάγει όλο το “οργανωμένο έγκλημα” που υποτίθεται ότι διώκει.

- Στην οικία και το όχημα της Κατερίνας Μαγγά, αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια. Η υψηλόβαθμη θέση της Κατερίνας Μαγγά την καθιστά συνυπεύθυνη για κάθε άνθρωπο που έχει δεχθεί βία, εξευτελισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές από τα ένστολα καθάρματα της περιοχής. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτέλεσε το αιματοκύλισμα αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου οι μπάτσοι επιτέθηκαν δολοφονικά στον συγκεντρωμένο κόσμο αλλά και σε τυχαίους πολίτες και μικρά παιδιά, με πολλές συλλήψεις και τραυματίες. Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο προσωπικός ένοπλος συνοδός–οδηγός του Γιάννη Κατσιαμάκα, οπότε ας θεωρήσει τη συγκεκριμένη επίθεση επίσης ως μια ευθεία στοχοποίηση προς το πρόσωπό του και το "έργο" του”.

Η ανάληψη ευθύνης καταλήγει: “Αν πάθει το οτιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top