0
Ένα νέο ρωσικό πρόγραμμα με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη και ανάμεσα στα νέα προγράμματα είναι και μια νέα θωράκιση για στρατιώτες  για την οποία λένε ότι μπορεί να σταματήσει ακόμη και βλήματα των 0.50¨ (12,7χλστ.)!

Η νέα αυτή στολή-θωράκιση ονομάζεται Sotnik (εκατόνταρχος) και αναμένεται να αρχίζει να παραδίδεται στον ρωσικό Στρατό από το 2025 και μετά. Με αυτή την θωράκιση θα αν αντικατασταθεί η υπάρχουσα συλλογή Ratnik.

Εκτός όμως από την προστασία από τις βολίδες η νέα στολή θα προσφέρει και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο κατασκευαστής της: Θα παρέχει προστασία στον στρατιώτη από νάρκες, θα αποκρύπτει το θερμικό του ίχνος, ενώ θα έχει και χαρακτηριστικά… stealth! Ακόμη στο κράνος θα προσφέρονται δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου, ενώ θα περιέχει  και micro-drones με τα οποία θα είναι δυνατή η μετάδοση εικόνας τόσο στον χρήστη τους όσο και στο ΠΑΔ (παράθυρο δεδομένων) άλλων στρατιωτών που θα φορούν τον ίδιο εξοπλισμό!

Ακούγεται εξαιρετικά φιλόδοξο και είναι. Πάντως οι Ρώσοι εμφανίζονται σίγουροι ότι ο εξοπλισμός αυτός θα είναι και ελαφρύς ώστε να μην προκαλεί δυσφορία ή κούραση στον στρατιώτη του μέλλοντος.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top