0
Lockdown από την Πέμπτη (11/2) στην Αττική και ήδη τα σενάρια θέλουν να παρατείνεται η καραντίνα μετά τις 28 Φεβρουαρίου. 

Μετακινήσεις, λιανεμπόριο, σχολεία, άδειες ειδικού σκοπού και απαγόρευση κυκλοφορίας μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου lockdown και των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/02/2021 έως και τις 28/02/2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Live News» του Mega, ίσως το lockdown να μην λήξει στις 28 Φεβρουαρίου αλλά αργότερα, ενδεχομένως μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή: «Το βασικό ερώτημα είναι πότε τελειώνει αυτό. Είναι το τελευταίο; Μάλλον. Όλα δείχνουν ότι είναι το τελευταίο και αυτό ευχόμαστε. Πότε τελειώνει; Δεν τελειώνει 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε. Οι επιστήμονες λένε πως αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αλλά σημειώστε ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν την κατάσταση, εκτιμάται ότι θα πάμε για τουλάχιστον 6-7 εβδομάδες. Σημειώστε δηλαδή την ημερομηνία, 15 Μαρτίου περίπου. Κάπου εκεί αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά πιθανώς να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ξανά».

Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Mega, η κυβέρνηση έχει κάνει έναν σχεδιασμό μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Από κει κι έπειτα ο κεντρικός σχεδιασμός είναι να μην επιστρέψουμε ποτέ σε καθολικά lockdown. Δηλαδή να τα αφήσουμε πίσω μια και καλή.

Διευκρινίστηκε δε, πως «όταν λέμε τέλος του lockdown, δεν εννοούμε πως ανοίγουν όλα, δεν εννοούμε εστίαση. Μιλάμε για μαγαζιά και σχολεία. Μήπως δούμε ένα Πάσχα, όχι κανονικό, αλλά να μην είναι σαν το περσινό…».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top